Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Τα νέα όπλα του instagram απέναντι στο διαδικτυακό bullying
[News]: Τα νέα όπλα του instagram απέναντι στο διαδικτυακό bullying

[News]: Τα νέα όπλα του instagram απέναντι στο διαδικτυακό bullying

Με ποιον τρόπο η δημοφιλής πλατφόρμα θα προστατεύσει τους χρήστες

Στην εποχή μας, ένας έφηβος είναι αρκετά δύσκολο να φανταστεί την καθημερινότητά του χωρίς το ίντερνετ και συγκεκριμένα τα social media . Είναι γεγονός ότι για πολλά παιδιά αποτελεί κομμάτι του τρόπου διασκέδασής τους και επικοινωνίας με τους συνομήλικούς τους. Ειδικότερα μέσω του instagram , οι νέοι μοιράζονται τις στιγμές τους (είτε με σχόλια είτε οπτικοποιημένα με φωτογραφίες και βίντεο) αλλά και τα συναισθήματά τους για άλλους και ουσιαστικά, εκθέτουν δημόσια την προσωπική και καθημερινή τους ζωή.

Ωστόσο όπως κάθε τέτοιο εργαλείο της τεχνολογίας, δεν έχει μόνο την «διασκεδαστική» πλευρά του αλλά και μία αρνητική και πολύ επικίνδυνη: το λεγόμενο διαδικτυακό (cyber) bullying . Σύμφωνα μάλιστα με το βρετανικό γκρουπ «Ditch the Label» που ειδικεύεται στη μελέτη του παραπάνω φαινομένου, η πλειοψηφία των κρουσμάτων cyber bullying πραγματοποιείται μέσω του instagram σε ποσοστό 42%, έναντι του 37% που παρατηρείται στο Facebook και ενός ποσοστού 31%, μέσω Snapchat.

«Ξανασκέψου το πριν το αποτολμήσεις»

Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστεί η έξαρση αυτού του φαινομένου και να προστατευτούν οι έφηβοι-κατά κύριο λόγο- χρήστες από την διαδικτυακή κακοποίηση και παρενόχληση, οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τη δημοφιλή πλατφόρμα, κάθησαν και προετοίμασαν δύο νέες δυνατότητες για να περιορίσουν κατά το δυνατόν, το cyber bullying μέσω του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!