Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Μουζάλας: Και πού να φτιάξουμε hot spots, στη μέση της θάλασσας;
[News]: Μουζάλας: Και πού να φτιάξουμε hot spots, στη μέση της θάλασσας;

[News]: Μουζάλας: Και πού να φτιάξουμε hot spots, στη μέση της θάλασσας;

Σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, τα νησιά θα επιστρέψουν στην κατάσταση του περασμένου καλοκαιριού, προειδοποιεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, τα νησιά θα επιστρέψουν στην κατάσταση του περασμένου καλοκαιριού, προειδοποίησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση που τηρεί μερίδα των νησιωτών απέναντι στους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, αποδίδοντας τις αντιδράσεις αυτές στην απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων του προβλήματος εκ μέρους τοπικών παραγόντων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αποτέλεσμα είναι, όπως παρατήρησε, να οδηγείται η συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού σε αντιδράσεις που προσομοιάζουν στις λογικές της Χρυσής Αυγής.
Ο υπουργός υπογράμμισε πως η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δεν προβλέπει μεταφορά των hot spot στην ενδοχώρα και πως μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης πιθανόν να οδηγούσε σε κατάρρευση της συμφωνίας. Ο φόβος μας είναι πως αν πέσει η συμφωνία, θα γίνουμε όπως πέρσι το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση έχει κύριο αίτημα, να μεταφέρουμε κόσμο απ’ τα νησιά στην ενδοχώρα σε κλειστά κέντρα χωρίς να παραβούμε τη συμφωνία. Έντεκα ταξίδια στην Ευρώπη έχω κάνει – και δύο στην Τουρκία. Δεν μπορεί να λέει κανείς πως τα φανταζόμαστε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!