Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Μοσκοβισί: Χωρίς ελάφρυνση χρέους δε βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές
[News]: Μοσκοβισί: Χωρίς ελάφρυνση χρέους δε βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές

[News]: Μοσκοβισί: Χωρίς ελάφρυνση χρέους δε βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών δεσμεύτηκε προσωπικά να στηρίξει την Ελλάδα στο αίτημα της για ελάφρυνση του χρέους

Απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα στις αγορές, όπως φιλοδοξούν οι δανειστές της, είναι να γίνουν πραγματικότητα τα μέτρα για το χρέος, δηλαδή η με κάποιο τρόπο ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος των Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί. Όπως είπε η υλοποίηση των μέτρων για το χρέος είναι απαραίτητη για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία εμπιστοσύνη, σταθερότητα και πρόσβαση στις αγορές.

Μάλιστα δεσμεύτηκε να στηρίξει ο ίδιος προσωπικά το αίτημα της Ελλάδας για αναδιάρθρωση του χρέους της.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου, είναι η επίσημη απάντησή του στην επιστολή των 38 ευρωβουλευτών της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωκοινοβούλιο, από 3 πολιτικές ομάδες, για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Μοσκοβισί, στην απάντησή του προς τους ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων που υπογράφουν την αρχική επιστολή, επιβεβαιώνει ότι το Eurogroup συμφώνησε τον περασμένο Μάιο να προχωρήσει στην υλοποίηση σειράς βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων ενώ υπενθυμίζει ότι τον τελικό λόγο όσον αφορά τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, τον έχουν τα κράτη μέλη τα οποία οφείλουν να αναλάβουν την απόλυτη ευθύνη σε σχέση πάντα και με την πολιτική συμφωνία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!