Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Μητσοτάκης: Φτάνουμε στα όρια μας στη διαχείριση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών
[News]: Μητσοτάκης: Φτάνουμε στα όρια μας στη διαχείριση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών

[News]: Μητσοτάκης: Φτάνουμε στα όρια μας στη διαχείριση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών

«Θέλω να συστήσω την Ελλάδα ως μία χώρα που αφήνει πίσω της την κρίση»

Την πρόθεσή του να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας στην Ε.Ε. υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «Politico». Παράλληλα, χαρακτηρίζει ζητήματα ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα, την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, την Τουρκία, αλλά και το Μεταναστευτικό. Για το τελευταίο ειδικότερα δηλώνει χαρακτηριστικά, «φτάνουμε στα όρια μας όσον αφορά το τι μπορούμε να κάνουμε για τη διαχείριση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα», ζητώντας μεγαλύτερη αλληλεγγύη από την Ε.Ε.

«Θέλω να συστήσω την Ελλάδα ως μία χώρα που αφήνει πίσω της την κρίση, που συμμετέχει ενεργά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κοιτά προς τα εμπρός. Mία χώρα που θα αναπτύσσεται -όπως πιστεύουμε- με ρυθμούς πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία χώρα που προσελκύει επενδύσεις», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του που δόθηκε πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Στο πρόσφατο παρελθόν, οποτεδήποτε η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο των συζητήσεων «συνήθως δεν ήταν για καλό», σημειώνει ο πρωθυπουργός, για να υπογραμμίσει: «Η ελπίδα είναι πως έχουμε αφήσει αυτές τις ημέρες πίσω μας. Πιστεύω πως είναι σημαντικό για την Ευρώπη, συνολικά, να αναγνωρίσει πως ένα μετριοπαθές κεντροδεξιό κόμμα κατάφερε να νικήσει τον λαϊκισμό».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει πως «καταφέραμε να θέσουμε εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή, επομένως δεν υπάρχει εξτρεμιστικό δεξιό, νεοφασιστικό κόμμα που εκπροσωπείται στο Ελληνικό κοινοβούλιο», εκφράζοντας την πίστη «πως αυτό είναι μία αχτίδα ελπίδας, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για το σύνολο της Ευρώπης».

Σε ερώτηση για τις προτάσεις που προτίθετο να καταθέσει στη Σύνοδο Κορυφής, μολονότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει μέρος, ο πρωθυπουργός απαντά ότι προτίθεται να κάνει προτάσεις και για θέματα που θεωρεί πολύ σημαντικά για την ευρωπαϊκή ατζέντα, αλλά βρίσκονται πέρα από το φυσικό ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!