Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 4 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Τα μυστικά στις μεταβιβάσεις ακινήτων
[News]: Τα μυστικά στις μεταβιβάσεις ακινήτων

[News]: Τα μυστικά στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Πότε πληρώνεται ο φόρος – Ποιοι και σε ποιες περιπτώσεις απαλλάσσονται – Τα αφορολόγητα όρια και οι προϋποθέσεις

Σε λιγότερο από δυο μήνες από σήμερα, το φορολογικό σκηνικό στην αγορά των ακινήτων θα είναι διαφορετικό. Οι νέες αντικειμενικές αξίες που εφαρμόστηκαν φέτος για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ , από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα ενεργοποιηθούν για τους υπόλοιπους φόρους που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία. Από το φόρο που επιβάλλεται στις μεταβιβάσεις μέχρι το τέλος ακίνητης περιουσίας που πληρώνουμε μέσω τω λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και το τεκμήριο για τις κατοικίες.

Οι νέες τιμές ζώνης θα αλλάξουν το φορολογικό τοπίο. Επειδή τα στοιχεία δείχνουν ότι το τελευταίο διάστημα οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν την τιμητική τους με τη μόδα του Airbnb να κυριαρχεί, όσοι σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην αγορά ενός ακίνητου το οποίο ενδεχομένως θα αξιοποιήσουν στη συνέχεια μέσω κάποιας από τις πλατφόρμες της βραχυχρόνιας μίσθωσης θα πρέπει να γνωρίζουν σε ποιες περιπτώσεις επιβαρύνονται με φόρο μεταβίβασης και πότε απαλλάσσονται.

1. Πότε επιβάλλεται φόρος μεταβίβασης ακινήτου (φ.μ.α.) και ποιος υποχρεούται να τον καταβάλει;

Σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου με αντάλλαγμα επιβάλλεται φόρος στην αξία τους και υπόχρεος για την καταβολή του είναι ο αγοραστής.

2. Πώς καταβάλλεται ο φόρος μεταβίβασης ακινήτου;

Στις περιοχές που εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, κατά την υποβολή της δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτου, ο φορολογούμενος υποχρεούται να αναγράφει σε αυτήν την αντικειμενική αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, βάσει της οποίας καταβάλλει εφάπαξ τον φόρο που αναλογεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!