Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Μισό δισ. ευρώ «άφησαν» το 2018 οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη
[News]: Μισό δισ. ευρώ «άφησαν» το 2018 οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

[News]: Μισό δισ. ευρώ «άφησαν» το 2018 οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Καταγράφηκε σταθερότητα στις πληρότητες και αύξηση 5,5% στις τιμές των δωματίων

Σχεδόν μισό δισ. ευρώ «άφησαν» στη Θεσσαλονίκη οι πελάτες των ξενοδοχείων, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα, που υλοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ).

Πρόκειται για την έρευνα που υλοποιεί η GBR Consultitng για λογαριασμό της ΕΞΘ και αφορά στο προφίλ και την ικανοποίηση των τουριστών, καθώς και την απόδοση των ξενοδοχείων της πόλης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Ανδρέας Μανδρίνος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας εκτιμάται, ότι οι επισκέπτες των ξενοδοχείων ξόδεψαν συνολικά 420 εκατ. ευρώ το 2018. Από αυτά, τα 161 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία και τα 183 εκατ. ευρώ για την πόλη. Τα υπόλοιπα 76 εκατ. ευρώ ήταν φόροι.

Κατά τα λοιπά, ήταν μια καλή χρονιά, όπως είπε, με σταθερότητα στις πληρότητες και μικρή αύξηση στη μέση τιμή δωματίου. Συγκριτικά μάλιστα με άλλες 10 ευρωπαϊκές πόλεις, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της μελέτης Στέφαν Μέρκενχοφ, η Θεσσαλονίκη σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή δωματίων -της τάξεως του 5,5%- μειώνοντας ελαφρώς τη διαφορά με τις άλλες πόλεις. Ωστόσο, παραμένει μακράν η πόλη με τη χαμηλότερη μέση τιμή δωματίου.

Στα θετικά της έρευνας, όπως ανέφερε ο κ. Μανδρίνος, ήταν το γεγονός ότι η ικανοποίηση των επισκεπτών παρουσίασε οριακή αύξηση (0,1%) σε σχέση με πέρσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!