Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Μειώσεις στις συντάξεις: Ο προϋπολογισμός 2019 και η διορία για το πράσινο φως
[News]: Μειώσεις στις συντάξεις: Ο προϋπολογισμός 2019 και η διορία για το πράσινο φως

[News]: Μειώσεις στις συντάξεις: Ο προϋπολογισμός 2019 και η διορία για το πράσινο φως

Πότε θα ανακοινωθούν οριστικές αποφάσεις στο μέτρο που αποτελεί για την κυβέρνηση ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στην αρχή μιας προεκλογικής χρονιάς

Από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για την Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είπε την Παρασκευή ότι «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται υφεσιακά μέτρα, αλλά φιλοαναπτυξιακά». Η απάντηση ήρθε σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις , που η Αθήνα έχει αιτηθεί επίσημα από τους θεσμούς να παγώσει.

Το πρώτο ΟΚ από το ΔΝΤ φαίνεται να το έχει πάρει αφού το Ταμείο συμφώνησε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις επί του θέματος μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα (όπως και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ) έστειλαν στην Κομισιόν τα σχέδια προϋπολογισμού 2019 . Μέχρι στιγμής το σχέδιο (που περιέχει και τη μη περικοπή των συντάξεων) πέρασε από την Επιτροπή αυτό όμως δεν μεταφράζεται σε πλήρη συμφωνία με τα όσα σχεδιάζει η Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το πάγωμα για τις μειώσεις στις συντάξεις .

Στο προσχέδιο προβλέπονται δύο σενάρια : Με βάση το σενάριο που περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων το 2019 το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 4,2% του ΑΕΠ, ενώ στο σενάριο που δεν προβλέπει τις περικοπές ούτε και τα αντίμετρα το πρωτογενές πλεόνασμα υπολογίζεται σε 3,6% του ΑΕΠ. Στο προσχέδιο προϋπολογισμού 2019 αποτυπώνεται επίσης η πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει από τον Ιανουάριο τα θετικά μέτρα που έχει εξαγγείλει ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!