Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Μειώνονται σε 25.000 τα VLTs σε όλη τη χώρα, προστασία των παικτών και θωράκιση των δημοσίων εσόδων
[News]: Μειώνονται σε 25.000 τα VLTs σε όλη τη χώρα, προστασία των παικτών και θωράκιση των δημοσίων εσόδων

[News]: Μειώνονται σε 25.000 τα VLTs σε όλη τη χώρα, προστασία των παικτών και θωράκιση των δημοσίων εσόδων

Τι αναφέρει το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών

Με σχέδιο νόμου που κατέθεσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών, τροποποιούνται βασικά σημεία που αφορούν την εγκατάσταση και λειτουργία παιγνιομηχανημάτων τύπου VLTs στη χώρα μας.

Οι κύριες αλλαγές που προωθούνται στο θεσμικό πλαίσιο για τα VLTs αφορούν στη μείωση του συνολικού αριθμού των παιγνομηχανημάτων που θα λειτουργήσουν, σε 25.000 από 35.000 που αρχικά ίσχυε, στην τροποποίηση του αριθμού των VLTs που μπορούν να τοποθετηθούν σε gaming halls (έως 50  κατά μέγιστο) και σε πρακτορεία (έως 15 κατά μέγιστο), ενώ επεκτείνεται η ισχύς του δικαιώματος (στα 18 έτη από 10 σήμερα).

Το Νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ (“Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων” ) έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό της αγοράς των παιγνιομηχανημάτων τύπου VLT και σε αυτό είχε ενεργό ρόλο η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Βαγγέλης Καραγεωργίου, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Στόχος του Υπουργείου είναι με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις να λειτουργήσουν λιγότερα παιγνιομηχανήματα σε πολύ λιγότερα σημεία ‘ εξέλιξη η οποία θα είναι προς όφελος των καταναλωτών (παικτών), των ευάλωτων κοινωνικών  ομάδων και της διενέργειας αποτελεσματικότερου ελέγχου από τις αρχές. Παράλληλα, από τις προωθούμενες αλλαγές δεν δημιουργείται οικονομική ζημιά στο Δημόσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!