Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Μειωμένος ΦΠΑ: Νέα κόλπα φοροδιαφυγής στην εστίαση με διπλές αποδείξεις
[News]: Μειωμένος ΦΠΑ: Νέα κόλπα φοροδιαφυγής στην εστίαση με διπλές αποδείξεις

[News]: Μειωμένος ΦΠΑ: Νέα κόλπα φοροδιαφυγής στην εστίαση με διπλές αποδείξεις

Ποιους ψάχνουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού» είχε πει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν. Τη ρήση αυτή ακολουθούν στην Ελλάδα πολλοί επαγγελματίες και καταστηματάρχες των οποίων η φαντασία στη φοροδιαφυγή φαίνεται πως δεν γνωρίζει όρια. Έχουν βρει τους πλέον ευφάνταστους τρόπους για να ξεγλιστρούν από την Εφορία , να κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, να κλέβουν τον ΦΠΑ ακόμη και τώρα που οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Ένα ακόμη παράθυρο για νέα κόλπα φοροδιαφυγής με τον ΦΠΑ, φαίνεται πως ανοίγει η μετακόμιση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 23% όπου όπως είναι γνωστό ότι τρώγεται έχει μετακομίσει στον μειωμένο συντελεστή ενώ ότι πίνεται παραμένει στο 24%.

Στις καφετέριες κυρίως ή σε επιχειρήσεις γρήγορου φαγητού, το κόλπο φαίνεται σχετικά εύκολο. Αν ο πελάτης παραγγείλει καφέ ο οποίος επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24%, με την τιμή να παραμένει ίδια σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα 1,5 ευρώ αλλά η ταμειακή εκδώσει απόδειξη με την ένδειξη «γεύμα» ή «διάφορα» (όπως είναι σύνηθες) και ΦΠΑ 13%, με συνοπτικές διαδικασίες ο συνολικός ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδώσει η επιχείρηση περιορίζεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!