Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Το μικρό χωριό Saksun στα νησιά Φερόε
[News]: Το μικρό χωριό Saksun στα νησιά Φερόε

[News]: Το μικρό χωριό Saksun στα νησιά Φερόε

Σε όλο το χωριό θα δει κανείς χαμηλές παραδοσιακές οικίες που διατηρούν την αρχιτεκτονική του παρελθόντος

Τα εκπληκτικά, απομακρυσμένα νησιά Φερόε είναι ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται μεταξύ της Νορβηγικής Θάλασσας και του άγριου Βόρειου Ατλαντικού, περίπου στο μέσο της Νορβηγίας και της Ισλανδίας. Τα νησιά είναι μια αυτόνομη χώρα στο Βασίλειο της Δανίας, με συνολικό πληθυσμό μόλις 50.030.

Το έδαφος των Φερόων είναι ανθεκτικό, αντικατοπτρίζοντας το υποπολικό ωκεάνιο κλίμα των νησιών: θυελλώδες, υγρό, θολό και δροσερό. Παρά το βορειότερο γεωγραφικό πλάτος, οι μέσες θερμοκρασίες παραμένουν πάνω από το πάγωμα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω της ροής του Κόλπου – το βαθύ ρεύμα των ωκεανών που φέρνει θερμότερο νερό από την Καραϊβική στη βόρεια Ευρώπη.

Το χωριό Saksun βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του Streymoy – το μεγαλύτερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησί των Φερόων Νήσων. Το χωριό βρίσκεται στο τέλος αυτού που κάποτε ήταν ένα στενό φιόρδ με ψηλά βουνά και στις δύο πλευρές. Ο ποταμός Storá (ο μεγάλος ποταμός) έχει την πηγή του στο Saksun και τρέχει στη θάλασσα μεταξύ Hvalvík και Streymnes.

Περίπου το 1600, μια δυνατή καταιγίδα μπλοκάρει το στόμα του φιόρδ με άμμο, έτσι ώστε σήμερα να υπάρχει μια λιμνοθάλασσα μέσα στον κόλπο στους πρόποδες του οικισμού. Το παλιό φυσικό λιμάνι έγινε λιμνοθάλασσα θαλασσινού νερού, προσβάσιμο μόνο από μικρά σκάφη με μεγάλη παλίρροια.

Όταν οι κάτοικοι του Saksun ήθελαν να παρευρεθούν στην εκκλησία, έπρεπε να περπατήσουν μέχρι τον Tjørnuvík – έναν μακρύ περίπατο στα ψηλά βουνά στα βόρεια. Το έτος 1858 η εκκλησία αποσυναρμολογήθηκε, μεταφέρθηκε στα βουνά και ξανασυναρμολογήθηκε στο Saksun.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!