Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: «Τα μέτρα της ΝΔ αποκαλύπτουν το αντιμεταναστευτικό της μένος»
[News]: «Τα μέτρα της ΝΔ αποκαλύπτουν το αντιμεταναστευτικό της μένος»

[News]: «Τα μέτρα της ΝΔ αποκαλύπτουν το αντιμεταναστευτικό της μένος»

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση στη Μόρια είναι αναμφισβήτητες» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό, με αφορμή και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα . Αναφέρει ότι αυτά «αποκαλύπτουν σε όλη την έκταση του το αντιμεταναστευτικό μένος της ΝΔ και παραβιάζουν ευθέως το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

«Αφού η κυβέρνηση αδράνησε επί δύο μήνες για τις μεταφορές προσφύγων από τα νησιά και μετά τα χθεσινά τραγικά συμβάντα που επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση στη Μόρια βρίσκεται εκτός ελέγχου, η ΝΔ σήμερα αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό της ακροδεξιάς στα πρότυπα Όρμπαν και Σαλβίνι, αυτών δηλαδή που επιδείνωσαν την προσφυγική κρίση για την Ελλάδα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφέρει ειδικότερα ότι «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αποκαλύπτουν σε όλη την έκτασή του το αντιμεταναστευτικό μένος της ΝΔ και παραβιάζουν ευθέως το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο διότι:

- προωθούν γενικευμένη κράτηση αιτούντων ασύλου σε κλειστά κέντρα – φυλακές

- προβλέπουν κατάλογο «ασφαλών τρίτων χωρών” που δεν πληρούν καμία απολύτως τέτοια προδιαγραφή

- προβλέπουν πρακτικές αποτροπής κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, προετοιμάζοντας το έδαφος για εκ νέου μετατροπή του Αιγαίου σε υγρό τάφο προσφύγων και μεταναστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!