Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Μέτρα κατά της εξαπάτησης των τουριστών λαμβάνει η Ρώμη
[News]: Μέτρα κατά της εξαπάτησης των τουριστών λαμβάνει η Ρώμη

[News]: Μέτρα κατά της εξαπάτησης των τουριστών λαμβάνει η Ρώμη

Ζευγάρι Ιαπώνων πλήρωσαν … φιλοδώρημα 80 ευρώ

Μέτρα κατά των «πονηρών» καταστηματαρχών που επιδιώκουν να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους τουρίστες στη Ρώμη , εξετάζει να εφαρμόσει η δημαρχία της Αιώνιας Πόλης, έπειτα από το νέο κρούσμα φουσκωμένου λογαριασμού 430 ευρώ που πλήρωσε ένα ζεύγος Ιαπώνων, είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Οι Ιάπωνες τουρίστες είδαν μετά το γεύμα τους στο ιστορικό Antico Caffe’ di Marte να τους έρχεται ένας λογαριασμός 429,80 ευρώ. Όταν τον εξέτασαν καλά διαπίστωσαν πως πέρα από τις «αλμυρές» τιμές του καταστήματος, είχε προστεθεί στην τελική τιμή και φιλοδώρημα, ύψους …80 ευρώ!

Μετά την καταγγελία και την κοινοποίηση, οι υπηρεσίες της δημαρχίας έκλεισαν προσωρινά το κατάστημα, ενώ ήλθαν κατά τη διάρκεια και της αυτοψίας αντιμέτωποι με άλλο ένα πρόβλημα. Το Antico Caffe’ di Marte είχε καταλάβει με τα τραπεζοκαθίσματά του μεγαλύτερη έκταση από την επιτρεπόμενη στο πεζοδρόμιο της οδού Banca di Santo Spirito. Τελικά το κατάστημα ξαναλειτούργησε έπειτα από συμφωνία με τις δημοτικές Αρχές να αποσύρει τα επιπλεόν τραπεζοκαθίσματα.

Μετά το επεισόδιο αυτό στο ιστορικό κατάστημα κοντά στο Καστέλο Σαντ’ Άντζελο, πλέον οι Αρχές στο Καπιτώλιο σκοπεύουν να επεκτείνει και στις υπηρεσίες εστίασης ένα παλαιότερο μέτρο, ώστε να προστατεύονται οι ξένοι κι ημεδαποί τουρίστες από τέτοιου είδους εξαπατήσεις, που βασίζονται στην ιστορία της Αιώνιας Πόλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!