Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Οι μετανάστριες εκτόξευσαν το δείκτη γεννητικότητας στη Γερμανία
[News]: Οι μετανάστριες εκτόξευσαν το δείκτη γεννητικότητας στη Γερμανία

[News]: Οι μετανάστριες εκτόξευσαν το δείκτη γεννητικότητας στη Γερμανία

Σε υψηλό 33 ετών

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 33 ετών (δηλαδή περισσότερο από μια γενιά) είναι ο δείκτης γεννητικότητας στη Γερμανία. Για τις Γερμανίδες πάντως δεν έχει αλλάξει κάτι αφού η εκτόξευση του δείκτη οφείλεται στις μετανάστριες, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.

Ο δείκτης ανήλθε σε 1,5 γεννήσεις ανά γυναίκα στη Γερμανία το 2015, από 1,47 έναν χρόνο νωρίτερα, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1982, όταν βρισκόταν στο 1,51. Το περυσινό επίπεδο είναι επίσης το υψηλότερο που έχει καταγραφεί μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1990.

Η πολυετής οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία και η υποστήριξη που προσφέρει η κυβέρνηση συνέβαλαν να αυξηθεί η γεννητικότητα στη χώρα. Όμως ο δείκτης συνεχίζει να βρίσκεται σε επίπεδο κατώτερο αυτού που οι ειδικοί της δημογραφίας ορίζουν ως το ελάχιστο που απαιτείται προκειμένου ο πληθυσμός να μη φθίνει.

Η Γερμανία και άλλες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες καταγράφουν τους χαμηλότερους δείκτες γεννητικότητας παγκοσμίως. Το 28% των κατοίκων της Γερμανίας είναι άνω των 60 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα έχει τον δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό στον κόσμο μετά την Ιαπωνία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!