Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Μετά από δυο αναβολές, το Δεκέμβριο τελικά οι εκλογές στην ΠΓΔΜ
[News]: Μετά από δυο αναβολές, το Δεκέμβριο τελικά οι εκλογές στην ΠΓΔΜ

[News]: Μετά από δυο αναβολές, το Δεκέμβριο τελικά οι εκλογές στην ΠΓΔΜ

Η χώρα περνά σοβαρή πολιτική κρίση εδώ και δυο χρόνια

Οι βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, που έχουν ήδη αναβληθεί δύο φορές, θα διεξαχθούν στις 11 Δεκεμβρίου, με στόχο να βγει η χώρα από την πολιτική κρίση την οποία βιώνει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Τράικο Βελιακόφσκι ανακοίνωσε επίσημα σήμερα τη νέα ημερομηνία των εκλογών, στις οποίες θα συμμετάσχουν και τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας.

Το κοινοβούλιο διαλύθηκε την Δευτέρα, αφού ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2017 που προβλέπει οικονομική ανάπτυξη 2,3% και έλλειμμα μικρότερο του 3%.

Οι εκλογές επρόκειτο αρχικά να διεξαχθούν τον Απρίλιο ,αλλά αναβλήθηκαν για τον Ιούνιο. Ωστόσο οι Σοσιαλδημοκράτες (SDSM), το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, είχαν διαμηνύσει τότε ότι σκόπευουν να τις μποϊκοτάρουν με το σκεπτικό ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη δίκαιη διεξαγωγή τους. Η αντιπολίτευση κατήγγειλε επίσης τη διαφθορά, επιρρίπτοντας ευθύνες στο κυβερνών VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η κρίση ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2015, όταν η αντιπολίτευση κατήγγειλε τον Γκρούεφσκι (σ.σ. την εποχή εκείνη ήταν πρωθυπουργός) και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ότι παρακολουθούσαν παράνομα περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!