Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Η Μέρκελ πιθανότατα θα θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη θητεία
[News]: Η Μέρκελ πιθανότατα θα θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη θητεία

[News]: Η Μέρκελ πιθανότατα θα θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη θητεία

Υψηλόβαθμος συνεργάτης της καγκελαρίου δήλωσε ότι δεν βλέπει άλλη ρεαλιστική εναλλακτική για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών

Αν και η ’γγελα Μέρκελ θεωρείται μία από τις πλέον επιτυχημένες καγκελαρίους στη σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας η δημοτικότητά της έχει καταγράψει πτώση μετά την απόφασή της πέρυσι να υποδεχθεί η χώρα της εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Ωστόσο μια δημοσκόπηση του Infratest dimap που δημοσιεύτηκε την 6η Οκτωβρίου έδειξε ότι το 54% των Γερμανών ήταν ικανοποιημένο με το έργο της, ένας αριθμός υψηλότερος κατά 9% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο.

Πλέον, ολοένα και περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη και στενοί συνεργάτες της καγκελαρίου λένε πως αναμένουν ότι η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, προκειμένου να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο το 2017. 

Η 62χρονη Μέρκελ, η οποία εκλέγεται από το 2005, έχει αποφύγει επανειλημμένα να σχολιάσει εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2017, υποστηρίζοντας ότι θα αποκαλύψει τις προθέσεις της εν ευθέτω χρόνω. Τον Σεπτέμβριο είχε αναφέρει ότι δεν το έχει αποκλείσει.

Ένας υψηλόβαθμος συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου δήλωσε ωστόσο ότι δεν βλέπει μια άλλη ρεαλιστική εναλλακτική για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ένας ρόλος που πιθανόν θα αναλάβει το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την καγκελαρία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!