Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Μεγαλοστελέχη που αμείβονται με μόλις… 1 δολάριο ή και λιγότερα!
[News]: Μεγαλοστελέχη που αμείβονται με μόλις… 1 δολάριο ή και λιγότερα!

[News]: Μεγαλοστελέχη που αμείβονται με μόλις… 1 δολάριο ή και λιγότερα!

Κολοσσιαία ονόματα της τεχνολογικής βιομηχανίας με αποδοχές «ψίχουλα» και περιουσίες δισεκατομμυρίων

Την ίδια ώρα που πολλοί διευθυντές και στελέχη εταιρειών μπαίνουν στο στόχαστρο για τους παχυλούς μισθούς τους και τις υπέρογκες απολαβές τους, υπάρχουν και διευθύνοντες σύμβουλοι που απορρίπτουν τους μεγάλους μισθούς, επιλέγοντας μηνιαίες αποδοχές της τάξης του 1 δολαρίου. Ή και λιγότερο.

Εννοείται πως δεν ζουν με 1 δολάριο τον μήνα, καθώς όλοι τους αξίζουν δισεκατομμύρια. Κι ενώ κάποιοι πληρώνονται με άλλου τύπου αποδοχές, όπως μετοχές της εταιρίας τους, άλλοι πάλι δεν παίρνουν πραγματικά μία για τη δουλειά τους. Συνεχίζοντας ωστόσο να έχουν δισεκατομμύρια, αλίμονο.

Οι αναλυτές της αγοράς εξηγούν πια πόσο περίπλοκο είναι το σύστημα αποδοχών των γενικών διευθυντών. Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα των «New York Times» που έλεγε πως ο Elon Musk παίρνει 2,3 δισ. δολάρια ως CEO, αναγκάζοντας την Tesla να απαντήσει στην εφημερίδα πως ο γενικός της δεν παίρνει τίποτα. Ή αμείβεται με 0 δολάρια, όπως είπαν.

Για να δούμε όμως τι γίνεται στην πράξη…

Larry Page και Sergey Brin

Σύμφωνα με τον επίσημο ισολογισμό της Google, οι δύο ιδρυτές και ιδιοκτήτες ζήτησαν ήδη από το 2004 να μειωθούν οι ετήσιες (ετήσιες!) αποδοχές τους στο 1 δολάριο. Η επιτροπή αποζημιώσεων της Google τους έχει προσφέρει έκτοτε τρελά πακέτα αποδοχών, εκείνοι συνεχίζουν ωστόσο να τα αρνούνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!