Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Μεγάλο στοίχημα ο προϋπολογισμός του 2018, ποια μέτρα ενεργοποιούνται
[News]: Μεγάλο στοίχημα ο προϋπολογισμός του 2018, ποια μέτρα ενεργοποιούνται

[News]: Μεγάλο στοίχημα ο προϋπολογισμός του 2018, ποια μέτρα ενεργοποιούνται

Στη Βουλή σήμερα το προσχέδιο για ανάπτυξη 2,4% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ

Με πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ή 6,6 δισ. ευρώ από 2,2% που εκτιμάται ότι θα κλείσει φέτος αλλά και ανάπτυξη 2,4% κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018.

Το στοίχημα του νέου προϋπολογισμού θα είναι η ανάπτυξη παρά την πτώση (0,2%) που θα σημειώσει η δημόσια κατανάλωση ως αποτέλεσμα της περαιτέρω συρρίκνωσης των εισοδημάτων από την αύξηση της φορολογίας.

Το ΑΕΠ σε απόλυτα νούμερα προβλέπεται να φθάνει στα 187,8 δισ. ευρώ το 2018 από 181,2 δισ. ευρώ φέτος που αντιστοιχεί σε ανάπτυξη 1,8% του ΑΕΠ. Ενδεχομένως η ελληνική οικονομία να πετύχει ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό – ακόμη και 2% σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο – γιατί ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί οι εισπράξεις από τον τουρισμό που αποτελούν «βαρόμετρο» για την ανάκαμψη της χώρας.

Τα δημοσιονομικά μεγέθη που θα αποτυπώνονται στο προσχέδιο δεν θα απέχουν πολύ από τους στόχους που έχουν καταγραφεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. Ορισμένες από τα μεγέθη είναι πιθανόν να αλλάξουν μέχρι την κατάθεση στη Βουλή του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού τον Νοέμβριο καθώς θα έχει μεσολαβήσει η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και θα βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη αξιολόγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!