Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξηγεί γιατί πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ
[News]: Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξηγεί γιατί πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ

[News]: Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξηγεί γιατί πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ


Η πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με ένα κείμενο που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook εξηγεί τρόπον τινά, γιατί συντάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-γεγονός που “σφραγίστηκε” από την παρουσία της στο συνέδριο του κόμματος προκαλώντας ποικίλα αρνητικά σχόλια. 

“Σήμερα απαιτείται ανάδειξη αξιών, προοδευτική πολιτική, αναπτυξιακή και κοινωνική στρατηγική και συμμαχίες με το βλέμμα μπροστά, χωρίς προκαταλήψεις και καχυποψία, με καθαρό πολιτικό λόγο και ισχυρό κοινωνικό μέτωπο”, εξηγεί μεταξύ άλλων. 

Αναλυτικά το κείμενό της; 

“Οι επόμενοι δώδεκα μήνες, ενόψει των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν και των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε πολλές χώρες, θα είναι καθοριστικοί σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για τη χώρα μας, τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις και τον γεωπολιτικό μας περίγυρο.

Η διεθνής κρίση, που ξεκίνησε από τις παράπλευρες συνέπειες μιας άναρχης παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και τη θεσμοποίηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, σταδιακά με πολιτική και κοινωνική διολίσθηση οδηγεί στην επέλαση αντισυστημικών ακροδεξιών δυνάμεων. Το ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την αποδυνάμωση των κοινοβουλευτικών και συλλογικών θεσμών, την επικράτηση του Ευρωσκεπτικισμού,την ανάπτυξη φυγόκεντρων τάσεων, την ύψωση τειχών φόβου και απομονωτισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!