Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Μάγοι, σαμάνοι και γιατροί: Θεραπείες με παραισθησιογόνα και σπαθιά!
[News]: Μάγοι, σαμάνοι και γιατροί: Θεραπείες με παραισθησιογόνα και σπαθιά!

[News]: Μάγοι, σαμάνοι και γιατροί: Θεραπείες με παραισθησιογόνα και σπαθιά!


Huaringas ονομάζεται το σύμπλεγμα που αποτελείται από 14 ιερές λίμνες στην ορεινή περουβιανή επαρχία Huancabamba, γνωστό για την αρχαία παράδοση μυστικιστικών θεραπειών και τον σαμανισμό. Πρακτικές που προϋπήρχαν των ισπανών αποικιοκρατών που συναντά κανείς και σε άλλες περιοχές του Περού αλλά και εκεί όπου υπάρχουν αρχαίοι πολιτισμοί.

Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστούς τους σαμάνους των Huaringas από τους άλλους, είναι ότι το φυσικό τοπίο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις τελετουργίες τους. Ο φωτογράφος Sebastian Castañeda κατέγραψε μοναδικές εμπειρίες με το φακό του όταν επισκέφτηκε την περιοχή τον Δεκέμβριο του 2016. Η πρόσβαση στα βουνά είναι εξαιρετικά δύσκολη κατά τη περίοδο των βροχών, έτσι οι περισσότεροι ταξιδεύουν εδώ τους μήνες της ξηρασίας, μεταξύ Μάιο και Νοέμβρίο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι 96 σαμάνοι της περιοχής, δέχονται περίπου 100 με 300 επισκέψεις την ημέρα, από ανθρώπους από όλο το Περού και τις γειτονικές χώρες.

Ένας από τους «θεραπευτές» είναι και ο Joaquin Chasquero Zurita, 60 ετών και ο μαθητευόμενός του, Feliciano Huaman. Ο Joaquin, γράφει ο φωτογράφος, προέρχεται από οικογένεια με παράδοση σε «ιατρικές» πρακτικές, χάρισμα που κληρονόμησε και ο 30χρονος ανιψιός του ο οποίος ανακάλυψε την κλίση του όταν άρχισε να βλέπει προφητικά όνειρα στην ηλικία των 10.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!