Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Λιβύη: Έτοιμη η Ελλάδα για συμμετοχή σε επιχείρηση επιτήρησης της εκεχειρίας
[News]: Λιβύη: Έτοιμη η Ελλάδα για συμμετοχή σε επιχείρηση επιτήρησης της εκεχειρίας

[News]: Λιβύη: Έτοιμη η Ελλάδα για συμμετοχή σε επιχείρηση επιτήρησης της εκεχειρίας

Διπλωματική πηγή αναφέρει ότι η χώρα μας είναι διατεθειμένη να στηρίξει ενεργά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας

Σύμφωνα με ανώτατη διπλωματική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα είναι έτοιμη να μετάσχει σε οποιαδήποτε αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο και της εκεχειρίας αποφασιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υλοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το sigmalive.com .

Την στιγμή που η Ρωσία έχει το 1/5 του ΑΕΠ της Γερμανίας και η Τουρκία το 1/3 του ΑΕΠ της Ρωσίας, δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή και να επιβάλει τις αποφάσεις, σημείωσε η ίδια πηγή που επικαλείται το ΚΥΠΕ. Τόνισε δε ότι κοινή αίσθηση είναι πως ο Ερντογάν έφυγε εκνευρισμένος από το Βερολίνο καθώς η επιβολή του εμπάργκο όπλων που αποφασίστηκε πλήττει κυρίως αυτόν – και οι άλλες αντιμαχόμενες πλευρές εφοδιάζονται από ξηράς.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι σήμερα στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εξωτερικών εξέτασαν πιθανούς τρόπους συνέχειας των Ευρωπαϊκών κινήσεων επί της απόφασης του Βερολίνου, μεταξύ των οποίων και μια στρατιωτική αποστολή, κάτι για το οποίο δεν υπήρξε καμία αντίρρηση εκ των Κρατών Μελών.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας , δήλωσε στον Τύπο ότι «σήμερα, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έγινε αναλυτική συζήτηση για τα ζητήματα της Λιβύης .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!