Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
3 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
3 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: «Λυπούμαστε αν οι δηλώσεις Ζάεφ ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο»
[News]: «Λυπούμαστε αν οι δηλώσεις Ζάεφ ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο»

[News]: «Λυπούμαστε αν οι δηλώσεις Ζάεφ ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο»

«Με το άρθρο 4 παράγραφος 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεσμευόμαστε να μην αναμειγνυόμαστε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ

«Εκφράζουμε λύπη αν τα σχόλια του Ζόραν Ζάεφ έγιναν αντιληπτά και ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο» επανέλαβε με δημόσια τοποθέτησή του σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ , Μίλε Μποσνιάκοφσκι.

Ειδικότερα, κληθείς κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τις ελληνικές αντιδράσεις στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, περί δυνατότητας διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Θα ήθελα να είμαι ακριβής, για να μην υπάρξει καμία παρανόηση. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι έντονα αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και όλες οι ενέργειες και δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να στηρίξουμε αυτή τη Συμφωνία.

Ως χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην ΕΕ, έχουμε πλήρη συνείδηση ότι οι χώρες μεριμνούν για τους δικούς τους πολίτες και ότι οι χώρες των Βαλκανίων δεν αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτονικών χωρών για το όποιο ζήτημα. Σε αυτή την κατεύθυνση υπογραμμίζουμε το άρθρο 4 παράγραφος 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών, με το οποίο δεσμευόμαστε να μην αναμειγνυόμαστε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσώπων που δεν είναι πολίτες μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!