Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Σε λίγο θα μπορούμε να χειριζόμαστε τον υπολογιστή μας με… τη σκέψη μας
[News]: Σε λίγο θα μπορούμε να χειριζόμαστε τον υπολογιστή μας με… τη σκέψη μας

[News]: Σε λίγο θα μπορούμε να χειριζόμαστε τον υπολογιστή μας με… τη σκέψη μας

Να τι πρωτοποριακό κάνει η εταιρία που αγόρασε το Facebook για 1 δισ. δολάρια

Ένα startup, η CTRL-Labs, η οποία ασχολείται με τα νευρωνικά δίκτυα και έχει στα χέρια της ένα wristband ικανό να μεταδίδει ηλεκτρικά σήματα από τον εγκέφαλο κατευθείαν στον υπολογιστή, εξαγοράστηκε από το Facebook .

Η συμφωνία, που όπως αποκάλυψε το δίκτυο CNBC ανήλθε στο 1 δισ. δολάρια, παραμένει η μεγαλύτερη στην οποία έχει προβεί ο κολοσσός της κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία πενταετία. Μετά από κείνα τα 2 δισ. δολάρια που έδωσε το 2014 για να εξαγοράσει την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Oculus VR.

Η CTRL-Labs και το προϊόν της που μοιάζει να έχει βγει από σελίδες επιστημονικής φαντασίας θα δώσουν κεφάλι στο Facebook στη μάχη της τεχνητής και της επαυξημένης νοημοσύνης.

Η CTRL-Labs φτιάχτηκε από τον δημιουργό του Internet Explorer και νευροεπιστήμονα Thomas Reardon και τον νευροψυχολόγο Patrick Kaifosh. Ο Reardon εγκατέλειψε μάλιστα την πετυχημένη του πορεία στη βιομηχανία της τεχνολογίας για να σπουδάσει νευροεπιστήμες και να τελειώσει το διδακτορικό του το 2016.

Το 2015 ίδρυσε την CTRL-Labs και έλαβε αμέσως χρηματοδότηση 67 εκατ. δολαρίων. Αφού αγόρασε και μια σειρά από πατέντες πέρυσι, η CTRL-Labs παρουσίασε ένα περικάρπιο με ανιχνευτή κινήσεων και χειρονομιών που μεταφράζει τη μυϊκή δραστηριότητα σε σήματα που γίνονται κατανοητά από μια εφαρμογή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!