Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Λιαργκόβας: Καταστροφική η απαίτηση για πλεονάσματα πάνω από 2%
[News]: Λιαργκόβας: Καταστροφική η απαίτηση για πλεονάσματα πάνω από 2%

[News]: Λιαργκόβας: Καταστροφική η απαίτηση για πλεονάσματα πάνω από 2%

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, διαμηνύει ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, ανέφερε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, μιλώντας στο Συνέδριο με θέμα: «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Ο κ. Λιαργκόβας επεσήμανε ότι στόχοι για πλεονάσματα πάνω από 2% δεν είναι εφικτοί και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κρατούν την χώρα δέσμια σε ύφεση. Τέτοιες απαιτήσεις είναι καταστροφικές ακόμη και για τους δανειστές μας, είπε, εκτιμώντας ότι απαιτούνται αλλαγές στο μείγμα πολιτικής.
Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας επεσήμανε από την πλευρά του ότι οριστική ρύθμιση του χρέους στην παρούσα χρονική περίοδο δεν είναι εφικτή λόγω περιορισμών που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και ζητήματος του επιπέδου της εμπιστοσύνης στης ελληνική οικονομία κα οικονομική πολιτική. Η δρομολόγηση όμως μιας πορείας ρύθμισης του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι εφικτή και θετική, εκτίμησε ο κ. Βέττας.
Έδωσε, επίσης, έμφαση στις ξένες επενδύσεις που απαιτούνται για να εξέλθει η οικονομία από την κρίση, προσδιορίζοντάς τις σε 10 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!