Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κρίσιμο το εκλογικό αποτέλεσμα των τοπικών Σοσιαλιστών στην Καταλoνία
[News]: Κρίσιμο το εκλογικό αποτέλεσμα των  τοπικών Σοσιαλιστών στην Καταλoνία

[News]: Κρίσιμο το εκλογικό αποτέλεσμα των τοπικών Σοσιαλιστών στην Καταλoνία

O Πέδρο Σάντσεθ θα ανοίξει την προεκλογική του εκστρατεία την ερχόμενη Κυριακή από την Καταλονία

Ο Ισπανός πρωθυπουργός και ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ θα ανοίξει την προεκλογική του εκστρατεία την ερχόμενη Κυριακή από την Καταλονία, συμμετέχοντας στις παραδοσιακές εκδηλώσεις της Ρόσα.

Η επιλογή της έναρξης από την αυτόνομη αυτή Περιφέρεια δεν είναι τυχαία για τον Σάντσεθ: από την Καταλονία και το εκλογικό αποτέλεσμα των εκεί Σοσιαλιστών του PSC εξαρτώνται κατά πολύ οι ελπίδες του να συγκεντρώσει την πολυπόθητη πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει χωρίς να αναζητήσει συμμάχους.

Στις περασμένες εκλογές της 28ης Απριλίου οι Καταλανοί Σοσιαλιστές κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν ένα σημαντικό ποσοστό, καταλαμβάνοντας 12 έδρες, μολονότι δεν κατόρθωσαν να αναδειχθούν πρώτη δύναμη στην Περιφέρεια. Βέβαια, οι αριθμοί αυτοί πόρρω απέχουν από τους 25 βουλευτές που στο μακρινό 2008 είχε συγκεντρώσει το PSC με επικεφαλής του την Κάρμε Τσακόν, ωστόσο τόσο η οδός Φεράθ, όσο και οι Καταλανοί θεωρούν πως υπάρχει περιθώριο τα ποσοστά της παράταξης να κινηθούν στα ίδια επίπεδα, χωρίς όμως και να αποκλείουν την περίπτωση μίας πτώσης της δύναμής τους.

Κι ο λόγος μίας πιθανής εκλογικής «τιμωρίας» των Καταλανών σοσιαλιστών δεν είναι άλλος από την πορεία της δίκης των κρατουμένων ηγετών των αυτονομιστικών κομμάτων PdeCat και ERC, που κατηγορούνται για απείθεια στο ισπανικό πολίτευμα για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία. Σε περίπτωση καταδίκης τους, κάτι που διαφαίνεται πιθανό, το PSC, που από την αρχή είχε τεθεί κατά της ανεξαρτησίας, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και δύσκολα θα ξεφύγει την περιθωριοποίηση από το καταλανικό εκλογικό σώμα.

Από την άλλη, δύσκολο θα είναι οι Καταλανοί σοσιαλιστές να συμμετέχουν και στα πιθανά συλλαλητήρια των αυτονομιστών, την ώρα που θα συμμαχούν με το αδελφό κόμμα της Ισπανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!