Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Η κούνια στην άκρη της Γης
[News]: Η κούνια στην άκρη της Γης

[News]: Η κούνια στην άκρη της Γης

Παράτολμοι ταξιδιώτες ταλαντεύονται στην άβυσσο ενεργού ηφαιστείου

Κάθε πρωί πριν ανατέλλει ο ήλιος, ο 75χρονος Carlos Sánchez λέει μια προσευχή στο καλύβι του, αρπάζει τα κιάλια του, και σιγά-σιγά ανεβαίνει σε ένα δεντρόσπιτο που στέκεται στην άκρη ενός βουνού. Από την κορυφή πάνω από τις ομιχλώδεις βουνοπλαγιές των Άνδεων του Ισημερινού στο Εκουαδόρ, ο Sánchez τραβά το βλέμμα του στα πεδινά της σμαραγδένιας κοιλάδας προς τον 5.023 μέτρων κρατήρα του Tungurahua, ένα άγριο ενεργό στρωματοηφαίστειο, το όνομα του οποίου σημαίνει «λάρυγγας της φωτιάς» στην τοπική γλώσσα Quechua.

Έπειτα σαρώνει με τα κιάλια του τις ρεματιές και τα βάραθρα που ξεπηδούν από τις πλαγιές του Tungurahua προς την πατρίδα του Baños, μέχρι να χαθεί μέσα στα σύννεφα.

Ο ηλικιωμένος είναι γνωστός στο Baños ως «παρατηρητής του ηφαιστείου» και είναι το παλαιότερο μέλος του Εθνικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Ισημερινού και το μόνο άτομο στον κόσμο που λειτουργεί έναν σεισμολογικό σταθμό παρακολούθησης από τα κλαδιά ενός δέντρου.

Τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε μόνος του σε αυτό τον απομακρυσμένο βράχο, δεμένος με τον τόπο χάρη σε μια υπόσχεση που έδωσε πριν από πολύ καιρό του να υπηρετήσει δηλαδή ως εθελοντής, μόλις 2,5χλμ από έναν κρατήρα που από το 1999 βγάζει (περιστασιακά) φωτιά, καπνό και λάβα.

Αλλά τα τελευταία χρόνια, άρχισε να συμβαίνει κάτι περίεργο: άνθρωποι από όλο τον πλανήτη έρχονται σε αυτό που κάποτε ήταν ένας ήσυχος βοσκότοπος προκειμένου να βρουν το σταθμό παρακολούθησης του Sánchez – και όλα αυτά για να μια ξύλινη κούνια που είναι δεμένη στο δέντρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!