Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κοροναϊός: Η αγωνία των τελευταίων ξένων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ουχάν
[News]: Κοροναϊός: Η αγωνία των τελευταίων ξένων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ουχάν

[News]: Κοροναϊός: Η αγωνία των τελευταίων ξένων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ουχάν

«Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να τρώμε για πάντα λαχανικά και βραστό ρύζι»

Υπάρχουν αυτοί που κατάφεραν να φύγουν από την Ουχάν με τις «αερογέφυρες» που έστησαν οι χώρες τους. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι ξένοι που εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πόλη αυτή που βρίσκεται στο κέντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού Covid-19 στην ηπειρωτική Κίνα, οι οποίοι ζουν μέσα στην αγωνία την εμπειρία αυτή του αποκλεισμού και των στερήσεων μακριά από τα σπίτια τους.

«Θέλουμε να φύγουμε», λέει ο Γκάουραμπ Πόκχρελ, ένας φοιτητής της Ιατρικής που ρωτήθηκε από το AFP, ο οποίος είναι ένας από τους περίπου 200 Νεπαλέζους που δεν έχουν απομακρυνθεί από την πόλη.

«Δεν μπορούμε πια να επιβιώσουμε έτσι», συνέχισε αναφερόμενος στις ελλείψεις που υπάρχουν στα ελάχιστα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά και από τα οποία οι φοιτητές, ξένοι και Κινέζοι, εφοδιάζονται με τα απαραίτητα.

Μέχρι στιγμής σχεδόν 60.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα και περισσότεροι από 1.350 έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ήδη έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από τότε που σχεδόν ολόκληρη η επαρχία Χουμπέι -στην οποία βρίσκεται η Ουχάν όπου εμφανίστηκε ο Covid-19 τον Δεκέμβριο- τέθηκε ντε φάκτο σε καραντίνα.

Εκατοντάδες ξένοι κατάφεραν να διαφύγουν με αεροπλάνα που είχαν ναυλωθεί ειδικά από τις κυβερνήσεις των χωρών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!