Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Κόντρα στη Βουλή για τους… γκέι μπέιμπι σίτερ
[News]: Κόντρα στη Βουλή για τους… γκέι μπέιμπι σίτερ

[News]: Κόντρα στη Βουλή για τους… γκέι μπέιμπι σίτερ

Για “ομοφοβικό παραλήρημα” κατηγορούν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη συνάδελφοί του

Με ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 2, 3 και 4 του νομοσχεδίου για την ίση μεταχείριση προσώπων, ασχέτως φυλετικής και εθνοτικής καταγωγής, κυρίως στον χώρο εργασίας, που κατέθεσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και ανεξάρτητοι βουλευτές, αναμένεται να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση στην Ολομέλεια. Τα συγκεκριμένα άρθρα έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ, με τον ισχυρισμό, εκ μέρους του εισηγητή του κόμματος Κ. Κατσίκη, ότι εμπεριέχουν διατάξεις που αφορούν την καθολική εξίσωση του γάμου με το «Σύμφωνο Συμβίωσης», παρά την περί του αντιθέτου κατηγορηματική διαβεβαίωση εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης.
Με το νομοσχέδιο, ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο, ευρωπαϊκή οδηγία για την αρχή της ίσης μεταχείρισης, με βάση την οποία εξειδικεύονται στον ισχύοντα νόμο (3304/2005) ως απαγορεύσεις διάκρισης των ανθρώπων στην εργασία και την ασφάλιση και η «ταυτότητα φύλου» και τα «χαρακτηριστικά φύλου». Επίσης, ο όρος «γενετήσιος» προσανατολισμός, διορθώνεται σε «σεξουαλικός» προσανατολισμός.
Ωστόσο, όπως έχουν ζητήσει εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και από το Ποτάμι, ο ειδικός αγορητής στο νομοσχέδιο, Γιώργος Αμυράς, για να υπάρξει πλήρης και γενική κατάργηση των διακρίσεων, πρέπει να επεκταθεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης -πέραν των εργασιακών σχέσεων- και σε άλλους τομείς, όπως η εκπαίδευση, τα αιτήματα ασύλου, η πρόσβαση σε υπηρεσίες, ο αθλητισμός κα.
Έντονη αντιπαράθεση για τις τοποθετήσεις Κατσίκη
Κατά τη συνεδρίαση, ο εισηγητής του συγκυβερνώντος κόμματος, Κ. Κατσίκης, αναπτύσσοντας το σκεπτικό με βάση το οποίο οι ΑΝΕΛ καταψηφίζουν τρία άρθρα του νομοσχεδίου, υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουν πιστοί στις χριστιανικές αξίες και καταψηφίζουν τα άρθρα του νομοσχεδίου τα οποία θεωρούν ότι επεκτείνουν το σύμφωνο συμβίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!