Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [News]: Κλωνοποιημένα σκυλιά σε επιχειρήσεις με αστυνομικούς στη Σιβηρία
[News]: Κλωνοποιημένα σκυλιά σε επιχειρήσεις με αστυνομικούς στη Σιβηρία

[News]: Κλωνοποιημένα σκυλιά σε επιχειρήσεις με αστυνομικούς στη Σιβηρία


Δυνατά, γεμάτα μυς και… κλωνοποιημένα. Αυτή εν ολίγοις είναι η περιγραφή για τα τρία σκυλιά που παρέλαβε η αστυνομία της Ρωσίας από την Νότια Κορέα. Τα συγκεκριμένα τετράποδα, δημιουργήθηκαν από το DNA ενός ειδικά εκπαιδευμένου για τον εντοπισμό ναρκωτικών, σκύλου αλλά όπως διερωτάται το Russia Today “θα αντέξουν στον παγετό της Σιβηρίας;”. 
 
Τα σκυλιά κλωνοποιήθηκαν από τον Δρ. Hwang Woo Suk και την ομάδα του στο Sooam Biotech Research Foundation, στη Νότια Κορέα (ένα από τα κορυφαία εργαστήρια κλωνοποίησης σκυλιών) και έφτασαν τη Δευτέρα στη Γιακούτσκ, στην πόλη της Σιβηρίας (και πρωτεύουσα της ρωσικής Δημοκρατίας των Σαχά, η οποία συνήθως αναφέρεται ως Γιακουτία).
 
Τα τετράποδα είναι βελγικά Μαλινουά, ανήκουν στην οικογένεια των ποιμενικών, και κλωνοποιήθηκαν από τα κύτταρα του πιο αξιοσέβαστου σκύλου -ανιχνευτή της Νότιας Κορέας ενώ όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι κλώνοι έχουν κληρονομήσει τις μοναδικές ικανότητες της “μητέρας” τους.
 
Τα νέα τετράποδα αποκτήματα, σύντομα θα παραδοθούν στην Russian Military Historical Society, που συνεργάζονται στενά με την αστυνομία. “Πρόκειται για τρία αρσενικά: τους Tom, Mark και Jack και όλα είναι 12 μηνών. Αισθάνονται καλά μετά το ταξίδι και έχουν ήδη εξεταστεί από κτηνίατρο. Έχουν καλή όρεξη και διαρκώς παίζουν μεταξύ τους”, είπε ο Valery Chugunov, από την Russian Military Historical Society στο Interfax.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!