Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Κύκλωμα παράνομων μεταμοσχεύσεων σε Βουλγαρία και Τουρκία
[News]: Κύκλωμα παράνομων μεταμοσχεύσεων σε Βουλγαρία και Τουρκία

[News]: Κύκλωμα παράνομων μεταμοσχεύσεων σε Βουλγαρία και Τουρκία

«Στρατολογούσαν» φτωχούς ανθρώπους για να πουλήσουν τα νεφρά τους

Οι Βουλγαρικές αρχές εξάρθρωσαν κύκλωμα παράνομων μεταμοσχεύσεων και άσκησαν διώξεις σε τέσσερα πρόσωπα, που «στρατολογούσαν» φτωχούς ανθρώπους για να πουλήσουν τους νεφρούς τους σε ασθενείς, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα κατηγορούνται ότι στρατολογούσαν αυτούς τους «δωρητές» και τους έφερναν σε επαφή με ασθενείς οι οποίοι χρειάζονταν μεταμόσχευση νεφρού , όπως είπε ο εισαγγελέας Ντιμιτάρ Πετρόφ. Οι μεταμοσχεύσεις γίνονταν σε ένα νοσοκομείο της Τουρκίας . Οι δράστες παρουσίαζαν πλαστά έγγραφα που βεβαίωναν ότι δότης και λήπτης είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση από τον Φεβρουάριο του 2019. Άλλοι δύο ασθενείς και τρεις «δωρητές» επρόκειτο να μπουν στο χειρουργείο σύντομα. Οι νεφροπαθείς πλήρωναν από 50.000 έως 100.000 ευρώ για τη μεταμόσχευση, σύμφωνα με την εισαγγελέα Σίκα Μιλέβα. Οι «δωρητές», στην πλειοψηφία τους άνεργοι και καταχρεωμένοι άνθρωποι, λάμβαναν ως αμοιβή από 5.000 έως 7.000 ευρώ μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης.

Φέτος έγιναν μόλις 22 μεταμοσχεύσεις νεφρού στη Βουλγαρία , ενώ 1.028 άνθρωποι περιμένουν στη λίστα αναμονής, για να βρεθεί ένα συμβατό μόσχευμα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά Tags
Τουρκία Βουλγαρία μεταμόσχευση νεφρού

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!