Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Kύκλωμα διακινούσε παράνομα αναβολικά και σκευάσματα στυτικής δυσλειτουργίας
[News]: Kύκλωμα διακινούσε παράνομα αναβολικά και σκευάσματα στυτικής δυσλειτουργίας

[News]: Kύκλωμα διακινούσε παράνομα αναβολικά και σκευάσματα στυτικής δυσλειτουργίας

Οι συναλλαγές γινόταν μέσω διαδικτύου και με κρυπτονομίσματα

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση με πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού, που διακινούσε κατ’ επάγγελμα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μεγάλες ποσότητες παράνομων αναβολικών ουσιών, για την βελτίωση της απόδοσης αθλητών, κυρίως σε γυμναστήρια, καθώς και για την στυτική δυσλειτουργία, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τις γαλλικές αρχές.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, μετά από ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φωκίδα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας 25 έως 41 ετών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, ένας 25χρονος Αλβανός υπήκοος, κάτοικος Χαλκίδας, ενώ κατηγορούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε στην Εύβοια παράνομο παρασκευαστήριο-αποθήκη, που άνηκε στον 25χρονο αρχηγό, όπου βρέθηκαν πρώτες ύλες και εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός, για την παρασκευή των ουσιών που διοχετεύονταν στην αγορά. Από την αστυνομία επισημαίνεται ότι η δράση της οργάνωσης είχε αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό (Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Παναμά).

Αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα , μαζί με τον 25χρονο, είχε και ένας Γάλλος, ο οποίος δεν συνελήφθη και δραστηριοποιούνταν κυρίως σε Γαλλία και Τουρκία. Σημειώνεται, ότι για τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν κυρίως ιστοσελίδα που διατηρούσαν και εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με τη χρήση «κρυπτονομισμάτων», προκειμένου να εξασφαλίζουν ανωνυμία, να δυσχεράνουν τυχόν έρευνες των αρχών και να αποκρύπτουν την προέλευσή των εσόδων τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!