Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Κερκόπορτα για κακόβουλο λογισμικό το download του Game of Thrones
[News]: Κερκόπορτα για κακόβουλο λογισμικό το download του Game of Thrones

[News]: Κερκόπορτα για κακόβουλο λογισμικό το download του Game of Thrones

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky Lab

Το ψηφιακό έγκλημα συνεχίζει να αξιοποιεί ως όχημα για τη δράση του το download δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών, σύμφωνα με την Kaspersky Lab, πλήττοντας τους χρήστες, που προσπαθούν να κατεβάσουν νέα επεισόδια.

Για παράδειγμα, ο όγδοος και τελευταίος κύκλος του Game of Thrones συνοδεύτηκε με αύξηση της σχετικής δραστηριότητας των ψηφιακών εγκληματιών. Σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky Lab, η πρεμιέρα κάθε επεισοδίου συνοδεύτηκε από μια μακρά σειρά επιθέσεων, με στόχο χρήστες που προσπαθούσαν να κατεβάσουν το νέο επεισόδιο, αλλά αντ’ αυτού κατέβαζαν κακόβουλο λογισμικό το οποίο κρυβόταν πίσω από το όνομα της σειράς.

Ορισμένα επεισόδια αποδείχθηκαν σημαντικά πιο επικίνδυνα από άλλα, με το τρίτο επεισόδιο να προκαλεί το μεγαλύτερο αριθμό ανιχνευόμενων προσπαθειών για επιθέσεις εναντίον χρηστών, φτάνοντας τις 3.000 επιθέσεις ημερησίως στην αιχμή του. Οι ειδικοί αναμένουν, ότι η ολοκλήρωση του 8ου κύκλου θα προσελκύσει περαιτέρω επιθέσεις από απατεώνες, καθώς οι διανομείς κακόβουλων προγραμμάτων αρχίζουν να προσφέρουν στους δυνητικούς θεατές πρόσβαση σε όλα τα επεισόδια του κύκλου.

Συνολικά, μετά την παρακολούθηση της σχετικής κακόβουλης δραστηριότητας για ολόκληρο τον 8ο κύκλο, οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού που παρουσιαζόταν ως επεισόδιο του Game of Thrones, ήταν περίπου 300-400. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε περίπου 1.200 για τις τρεις με τέσσερις ημέρες μετά την κυκλοφορία κάθε νέου επεισοδίου, καταγράφοντας τριπλάσια ή τετραπλάσια αύξηση της κακόβουλης δραστηριότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!