Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Καταμέτρηση και ταυτοποίηση προσώπων στην «Jungle» γύρω από την Μόρια
[News]: Καταμέτρηση και ταυτοποίηση προσώπων στην «Jungle» γύρω από την Μόρια

[News]: Καταμέτρηση και ταυτοποίηση προσώπων στην «Jungle» γύρω από την Μόρια

Οικονόμου για Μόρια: Διερχόμεθα μία εθνική κρίση και απαιτείται να την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί

Η σορός από την Μόρια που είχε μεταφερθεί, χθες, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης ανήκει τελικά σε μία γυναίκα από τους 12 συνολικά Αφγανικής καταγωγής κατοίκους του κοντέινερ (τρία ζευγάρια και έξι παιδιά), της οποίας η απώλεια έχει δηλωθεί.

Πέραν αυτής, δεν έχει δηλωθεί η απώλεια κάποιου άλλου ανθρώπου, ενώ όλα τα ευρήματα εξετάζονται, σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Πηγές του news.gr αναφέρουν πως υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία ταυτοποίησης προσώπων ώστε να επιβεβαιωθεί πως δεν υπάρχουν άλλοι νεκροί ή αγνοούμενοι μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών στην αποκαλούμενη «Jungle», δηλαδή τον άτυπο καταυλισμό που υπάρχει γύρω από τις επίσημες εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια.

Επίσης, «στο σύνολό τους, όλοι οι κάτοικοι των οκτώ συνολικά καμένων οικίσκων είναι καλά στην υγεία τους», διευκρινίστηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, ενώ η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από τον χώρο όπου χρησιμοποιείτο από τους διαμένοντες στους οικίσκους, ως μαγειρείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!