Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Καταγγέλλουν σημαντικές ελλείψεις καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου
[News]: Καταγγέλλουν σημαντικές ελλείψεις καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

[News]: Καταγγέλλουν σημαντικές ελλείψεις καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Καταγγελία των εκπαιδευτικών για συρρίκνωση του διδακτικού έργου του σχολείου

Σε απόγνωση βρίσκονται μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου , καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, για να καλύψει τις ανάγκες της σχολικής χρονιάς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretapost.gr επικαλούμενη ανακοίνωση των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου, ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι από τις 391 ώρες διδασκαλίας μουσικών οργάνων που έπρεπε να έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο σχολείο, καλύφθηκαν μόλις οι 81 ώρες. Υπάρχουν μάλιστα μαθητές, που δεν μπορούν να διδαχθούν τα όργανα που έχουν επιλέξει, καθώς δεν υπάρχουν οι δάσκαλοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου αναφέρει:

«Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου εκφράζουμε την αγωνία και την έντονη διαμαρτυρία μας, για την απόλυτη συρρίκνωση των μουσικών μαθημάτων. Τα όργανα που διδάσκονται στο σχολείο πια, είναι ελάχιστα. Θα έπρεπε, στη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τη λειτουργία του σχολείου, να έχουμε μόνιμους καθηγητές στα όργανα, να έχουμε πληθώρα οργάνων, σωστά στελεχωμένα μουσικά σύνολα, καθηγητές πολλών μουσικών ειδικεύσεων.

Αντί γι’ αυτό, στηριγμένη σε αναπληρωτές και ωρομισθίους τόσα χρόνια, η διδασκαλία των μουσικών οργάνων διαρκώς συρρικνώνεται. Φέτος συγκεκριμένα, τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ. Μόλις τρεις αναπληρωτές έχουν προσληφθεί με πλήρες ωράριο, ένας με μειωμένο ωράριο και κανείς ωρομίσθιος. Από τις 391 ώρες διδασκαλίας μουσικών οργάνων που αιτήθηκε το σχολείο, καλύφθηκαν μόλις οι 81.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!