Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Ιταλία: Σάλος με αποκατάσταση επιγραφής σε βράχο που παραπέμπει στον Μουσολίνι
[News]: Ιταλία: Σάλος με αποκατάσταση επιγραφής σε βράχο που παραπέμπει στον Μουσολίνι

[News]: Ιταλία: Σάλος με αποκατάσταση επιγραφής σε βράχο που παραπέμπει στον Μουσολίνι

«Εάν αυτό συμβάλλει στο να έλθει κόσμος στο χωριό μας, δεν μας ενοχλεί», τονίζει ο δήμαρχος

H επανεμφάνιση μετά πολλά χρόνια μίας επιγραφής σκαλισμένης στον απόκρημνο βράχο που δεσπόζει πάνω από την κοινότητα της Βίλα Σάντα Μαρία, στην επαρχία Κιέτι στο Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, έχει αναζωπυρώσει την πολεμική για την αναθεώρηση του φασισμού στην Ιταλία . Η επιγραφή Dux, που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’40, επανεμφανίσθηκε μετά την επιχείρηση αποκατάστασης που ανέθεσε η ίδια η δημαρχία, της οποίας προΐσταται ο άρτι επανεκλεγείς Τζουζέπε Φιναμόρε, ο οποίος μάλιστα δηλώνει κεντρώος μετριοπαθής.

Οι εργασίες που κόστισαν 50.000 ευρώ από κονδύλια της Περιφέρειας, ξεκίνησαν το 2015 με χρήματα που προορίζονταν για να χαραχθούν ορειβατικές διαδρομές στους βράχους πάνω από το διεθνώς γνωστό χωριό των Αμπρούτσι, καθώς εκεί φιλοξενείται μία ονομαστή γαστρονομική σχολή προπαρασκευής διεθνών σεφ.

Η υπόθεση έλαβε διαστάσεις μετά την επερώτηση που κατέθεσε ο τοπικός βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Καμίλο Ντ’ Αλεσάντρο, ο οποίος κατηγόρησε την τοπική διοίκηση για τον «εκταφιασμό» της παλαιάς επιγραφής. Μάλιστα απευθύνει την επερώτησή του στον υπουργό Εσωτερικών και ηγέτη της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι ζητώντας του να επέμβει, προκειμένου «να αποκαθηλωθεί ένα φασιστικό σύμβολο, που παραπέμπει στον Μπενίτο Μουσολίνι , ως μία εύλογη απόφαση μίας χώρας δημοκρατικής, η οποία δεν δέχεται την επανεμφάνιση συμβόλων που ανήκουν στο παρελθόν και δεν έχουν καμία ιστορική αξία, ούτε αξίζει να τα επικαλούμεθα, δικαιολογώντας την επιλογή της δημοτικής αρχής της Βίλα Σάντα Μαρία».

Ο ίδιος ο δήμαρχος αντιτάσσει πως «η επιγραφή βρισκόταν πάντοτε εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!