Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [News]: Ιστορικό ρεκόρ ολικού παγετού στη Θεσσαλονίκη: 5 μέρες θερμοκρασίες κάτω από 0!
[News]: Ιστορικό ρεκόρ ολικού παγετού στη Θεσσαλονίκη: 5 μέρες θερμοκρασίες κάτω από 0!

[News]: Ιστορικό ρεκόρ ολικού παγετού στη Θεσσαλονίκη: 5 μέρες θερμοκρασίες κάτω από 0!

Πρωτοφανές το κρύο στη Θεσσαλονίκη

Κάθε ρεκόρ έσπασε το κρύο στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες! Στη συμπρωτεύουσα σημειώθηκε ρεκόρ ολικού παγετού, 5 ολόκληρες μέρες! Πρόκειται για διάρκεια ρεκόρ από το 1930, οπότε τηρούνται τα σχετικά μετεωρολογικά και κλιματολογικά δεδομένα.

Αυτό σημαίνει ότι για 5 μέρες, η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη δεν ανέβηκε καθόλου πάνω από το 0!

Ο ολικός παγετός ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, 7 Ιανουαρίου και διατηρήθηκε στις 8, 9, 10 και 11 Ιανουαρίου, εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Θεόδωρος Καρακώστας. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι τριήμερος ολικός παγετός είχε καταγραφεί στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου του 1963, ωστόσο το ρεκόρ του πενθήμερου ολικού παγετού στη Θεσσαλονίκη αφορά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου του 1930, οπότε ξεκίνησε να τηρείται αρχείο δεδομένων.

Για τις επόμενες μέρες ο κ. Καρακώστας γνωστοποιεί ότι ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι καλός, με μέγιστες θερμοκρασίες οι οποίες θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες θα είναι πάνω από το 0. Ωστόσο, τη Δευτέρα αναμένονται νέα καιρικά φαινόμενα, με πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει μέχρι και το επίπεδο του μηδενός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!