Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: ΥΠΕΞ: Η συμόρφωση της Αλβανίας θα κρίνει την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ
[News]: ΥΠΕΞ: Η συμόρφωση της Αλβανίας θα κρίνει την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ

[News]: ΥΠΕΞ: Η συμόρφωση της Αλβανίας θα κρίνει την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ

Επισημαίνει τις μεθοδεύσεις αποκλεισμού από τις δημοτικές εκλογές το ελληνικού μειονοτικού κόμματος

Μήνυμα στα Τίρανα, ότι το «πράσινο φως» που άναψε στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ η έκθεση της Κομισιόν, περνάει υπό τον αυτονόητο όρο που ισχύει για όλες τις υπό ένταξη χώρες, ότι θα εκπληρώσει το σύνολο των σχετικών προϋποθέσεων, ανάμεσά τους και τα δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού και περιουσίας της ελληνικής μειονότητας, στέλνει με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η Ελλάδα εργάζεται για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με την Αλβανία και στηρίζει σταθερά την πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση , υπό τον αυτονόητο όρο που ισχύει για όλες τις υπό ένταξη χώρες, ότι θα εκπληρώσει το σύνολο των σχετικών προϋποθέσεων». Επισημαίνει δε, ότι «όπως γίνεται σαφές και στην σχετική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο σεβασμός των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνδέεται άμεσα με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των 5 Κύριων Προτεραιοτήτων για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ, η εκπλήρωση των οποίων θα εξετασθεί αποκλειστικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει, ότι «στο πλαίσιο αυτό, αναμένουμε την απόλυτη διασφάλιση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού της μειονότητας σε όλη την αλβανική επικράτεια, μέτρο το οποίο η Αλβανία είχε δεσμευθεί ότι θα υιοθετήσει μέχρι τον Μάιο 2018, καθώς και την εφαρμογή του νόμου για τις περιουσίες, προκειμένου και τα μέλη της μειονότητας να αποκτήσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας που δικαιούνται».

«Αντ’ αυτού, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «σημειώνουμε τις καταδικαστέες μεθοδεύσεις του τελευταίου διαστήματος που αποσκοπούν στην ακύρωση της υποψηφιότητας του Προέδρου του Παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας, Φ. Μπελέρη, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!