Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Υπέρ της μεταθανάτιας δωρεάς σπέρματος Βρετανοί επιστήμονες
[News]: Υπέρ της μεταθανάτιας δωρεάς σπέρματος Βρετανοί επιστήμονες

[News]: Υπέρ της μεταθανάτιας δωρεάς σπέρματος Βρετανοί επιστήμονες

Υποστηρίζουν ότι πρέπει να θεωρείται κάτι ανάλογο με τη δωρεά οργάνων

Η μεταθανάτια δωρεά σπέρματος πρέπει να επιτραπεί στη Βρετανία , για να αντιμετωπιστεί η ζήτηση από ζευγάρια, που καταφεύγουν σε θεραπείες γονιμότητας, καλούν ειδικοί του τομέα υγείας.

Η μεταθανάτια δωρεά σπέρματος είναι από τεχνικής πλευράς εφικτή και ηθικά αποδεκτή, υποστηρίζουν ειδικοί σε έκθεσή τους, που δημοσιεύεται σήμερα στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Medical Ethics. Στην έκθεσή τους υπογραμμίζουν, ότι η δωρεά με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να θεωρείται κάτι ανάλογο με τη δωρεά οργάνων και άλλων ιστών, δηλαδή ένας τρόπος ανακούφισης του πόνου τρίτων.

Ενώ η στειρότητα δεν είναι απειλητική για την ανθρώπινη ζωή, λένε ο Νέιθαν Χόντσον του πανεπιστημίου του Λέστερ της Βρετανίας και ο Τζόσουα Πάρκερ του νοσοκομείου Wythenshawe στο Μάντσεστερ, προκαλεί μεγάλο ψυχικό πόνο και μπορεί να θεωρηθεί και μια μορφή νόσου. “Αν είναι ηθικά αποδεκτό, ότι οι άνθρωποι μπορούν να δωρίσουν τους ιστούς τους, για να ανακουφίσουν τον πόνο των άλλων, σε μεταμοσχεύσεις που βελτιώνουν τη ζωή, όταν υπάρχει νόσος… δεν βλέπουμε τον λόγο αυτό να μην επεκταθεί σε άλλες μορφές πόνου, όπως η στειρότητα, είτε είναι είτε δεν είναι νόσοι”, αναφέρουν.

Μια τέτοια κίνηση θα ήγειρε ερωτήματα για θέματα συναίνεσης της οικογένειας αναφορικά με τις μεταθανάτιες δωρεές, επισημαίνουν οι Πάρκερ και Χόντσον, και πιθανόν να προκύψουν ανησυχίες σχετικά με την ανωνυμία του δότη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!