Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [News]: Υπάρχει λόγος που αυτό το ρολόι κοστίζει 23.000 ευρώ
[News]: Υπάρχει λόγος που αυτό το ρολόι κοστίζει 23.000 ευρώ

[News]: Υπάρχει λόγος που αυτό το ρολόι κοστίζει 23.000 ευρώ

Προϊόν της συνεργασίας MB&F με την L’Epée και την Murano

Γνωστή για τα απροσμέτρητα μήκη που μπορεί να φτάσει για τις δημιουργίες της, η MB&F συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με τον περίφημο ελβετό ωρολογοποιό L’Epée 1839 για μια δουλειά τουλάχιστον εξωφρενική.

Medusa Clock το λένε λοιπόν, είναι κατασκευασμένο από κρύσταλλο Μουράνο και μπορεί είτε να κρεμαστεί στο ταβάνι, είτε να τοποθετηθεί πάνω σε μια επιφάνεια χωρίς καμία τροποποίηση.

Κινείται από έναν πρωτοποριακό μηχανισμό που χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια για να τελειοποιηθεί, αυτούς τους δυο δακτυλίους δηλαδή που περιστρέφονται για να πουν την ώρα.

Τα φωσφορίζοντα νούμερα της Μέδουσας κάνουν την ώρα να λαμποκοπά μέσα στο σκοτάδι, θυμίζοντας την απόκοσμη, διαφανή υφή του θαλάσσιου πλάσματος. Η δημιουργία αποτελείται από 231 εξαρτήματα και 23 πολύτιμους λίθους, την ίδια ώρα που και ο περίπλοκος μηχανισμός του απαρτίζεται από 151 κομμάτια.

Ο σχεδιασμός μάλιστα του Fabrice Gonet ήταν τόσο απαιτητικός που μόλις ένας κατασκευαστής κρυστάλλων Μουράνο από τους 40 που προσέγγισε η L’Epée 1839 δέχτηκε να προσπαθήσει!

Η δέκατη συνεργασία των δύο εταιριών τις έφερε να καταβυθίζονται μέσα στο νερό για την απαραίτητη έμπνευση. Το ήδη συλλεκτικό ρολόι κυκλοφορεί σε τρία χρώματα (μπλε, πράσινο και ροζ), αποκλειστικά σε 50 κομμάτια το καθένα.

Είναι μια εξεζητημένη δημιουργία για εκείνες τις περιστάσεις που το κόστος δεν έχει σημασία. Ή, ακριβώς, έχει και παραέχει, καθώς μιλάμε για 23.600 ευρώ (26.700 δολάρια)…

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!