Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Υπ. Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος νέων συντάξεων
[News]: Υπ. Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος νέων συντάξεων

[News]: Υπ. Εργασίας: Μαύρη προπαγάνδα τα περί κουρέματος νέων συντάξεων

“Τα χαλκεία της παραπληροφόρησης εσκεμμένα αναφέρονται σε ελάχιστη σύνταξη τάχα 486 ευρώ”, υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας

Για «μαύρη προπαγάνδα που εστιάζει τώρα στο υποτιθέμενο κούρεμα των νέων συντάξεων, μιλώντας για κούρεμα δήθεν, μέχρι και 30%, ελλείψει νέων επεισοδίων στην εκστρατεία παραπληροφόρησης για μειώσεις των παλαιών συντάξεων» κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας.
«Προφανώς, δεν πανηγυρίζουμε για το ύψος των συντάξεων», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας ότι είναι χαμηλές αυτές που μπορεί να καταβάλει σήμερα το πτωχευμένο από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού κράτος μας. Ωστόσο, «τις έχουμε συνδέσει με “ρήτρα ανάπτυξης” με την άνοδο της οικονομίας, ούτως ώστε με την επάνοδο της ανάπτυξης να μην κερδίσουν μόνον λίγοι, αλλά όλοι, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων» διευκρινίζει το υπουργείο.
Υπογραμμίζει δε ότι επιδίωξή του, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το εργασιακό και την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, είναι να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της λιτότητας.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι η αλήθεια έχει ως εξής:
«Η μεταρρύθμιση καθιερώνει κανόνες ισονομίας για όλους, που θεραπεύουν τη γενεσιουργό αιτία των ελλειμμάτων των ταμείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!