Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 2 kmh
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [News]: Τι είναι 2,5 μέτρα και έχει ασανσέρ; Τα πιο μικρά διαμερίσματα του Μανχάταν
[News]: Τι είναι 2,5 μέτρα και έχει ασανσέρ; Τα πιο μικρά διαμερίσματα του Μανχάταν

[News]: Τι είναι 2,5 μέτρα και έχει ασανσέρ; Τα πιο μικρά διαμερίσματα του Μανχάταν

Τα μικροσκοπικά «κοσμήματα» της Νέας Υόρκης

Σε ένα λιθόστρωτο δρόμο του Μανχάταν κοντά στην Γέφυρα του Μπρούκλιν, ένα τετραώροφο σπίτι πρόκειται να διατεθεί προς πώληση για 5 εκατομμύρια δολ.. Το μεγαλύτερο δωμάτιο έχει πλάτος 3 μέτρα.

Για τους περισσότερους κατοίκους του Μανχάταν, οι χώροι ήταν πάντα μικροί. Τώρα που η αγορά έχει πάρει τα πάνω της, ένα νέο κύμα κατασκευής χρησιμοποιεί και τα τελευταία μέτρα χώρου που έχουν απομείνει. Τα σπίτια είναι σφηνωμένα σε σημεία που κάποτε θα χρησίμευαν ως μικροί χώροι στάθμευσης ή ήταν αποθήκες.

Στο East Midtown, ο αρχιτέκτονας Gene Kaufman ονειρεύεται ένα σπίτι το πολύ με πλάτος 3 μέτρων, ένα από τα πιο στενά μέρη στο Μανχάταν, ως δοκιμασία ζωής σε μικρή κλίμακα. Τα δωμάτια θα είχαν περίπου 2,5 μέτρα πλάτος αν το σπίτι διέθετε μικρό ασανσέρ.

Τα μικρά σπίτια έχουν μακρά ιστορία στη Νέα Υόρκη. Ένα οίκημα σε ολλανδικό στιλ στη 75 ½ Bedford St. στο Greenwich Village που χτίστηκε το 1873 έχει πλάτος 2,9 μέτρα. Είναι “ευρέως γνωστό ως το μικρότερο σπίτι στην πόλη”, σύμφωνα με την επιτροπή διατηρητέων της πόλης. Μερικοί από τους ενοικιαστές του είναι ο ποιητής Edna St. Vincent Millay και η ανθρωπολόγος Margaret Mead.

Ένα κίτρινο κτίριο στη λεωφόρο Elm στο Μπρούκλιν έχει πλάτος 2,1 μέτρα. Υπάρχουν περίπου 600 μικροσκοπικά σπίτια σε στενά μέρη των 3,8 μέτρων ή λιγότερο, σύμφωνα με τα αρχεία της πολεοδομίας των πόλεων, εκ των οποίων τα περισσότερα κατασκευάστηκαν πριν από το 1930.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!