Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: «Είμαστε η πιο αξιόπιστη κυβέρνηση για να πετύχουμε τη μείωση των φόρων»
[News]: «Είμαστε η πιο αξιόπιστη κυβέρνηση για να πετύχουμε τη μείωση των φόρων»

[News]: «Είμαστε η πιο αξιόπιστη κυβέρνηση για να πετύχουμε τη μείωση των φόρων»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλά για τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της οικονομίας

Η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης δεν αντιμετωπίζεται μόνο από τη μείωση της φορολογίας , αλλά από έναν συνδυασμό πολιτικών που μαζί με φοροελαφρύνσεις τοποθετεί το κοινωνικό πρόβλημα στο κέντρο της στρατηγικής, ανέφερε- μεταξύ άλλων- ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος , σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης Κύπρου», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε δε, πως οι μεσαίες τάξεις θέλουν καλύτερες θέσεις απασχόλησης, ένα σταθερό πλαίσιο που δεν φοβούνται τον κίνδυνο της κοινωνικής υποβάθμισης με καλά σχολεία για τα παιδιά τους και καλά νοσοκομεία.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο θα ήταν μια καλή αρχή, ακριβώς διότι θα έθετε το κοινωνικό ζήτημα, την ανισότητα, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την έλλειψη προοπτικής για τις μεσαίες τάξεις στο ίδιο επίπεδο με τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Σε ερώτηση για διακομματική σύγκλιση στο θέμα της μείωσης των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα και της φορολογίας, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως δεν υπάρχει η παραμικρή σύμπτωση ως προς εκείνη την στρατηγική μέσω της οποίας θα μπορέσει να αποκτηθεί η αξιοπιστία για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πολύ καλύτερη θέση να το κερδίσει, διότι έχει ήδη αποκτήσει αξιοπιστία, έχει ήδη τρία χρόνια υπερκάλυψης των δημοσιονομικών στόχων, έχει αναδιαρθρώσει το χρέος και έχει ένα μαξιλάρι ρευστότητας που θωρακίζει την ελληνική οικονομία για πολλά χρόνια.

Αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια , σε ερώτηση αν η διαχείρισή τους μπορεί να γίνει χωρίς να χρειαστούν νέα κεφάλαια οι τράπεζες, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε:

«Οι τράπεζες είναι κεφαλαιοποιημένες, καμία δεν εξαρτάται πια από τον ELA, πιάνουν τους στόχους για τις μειώσεις NPE/NPLs, έχουν πολύ καλύτερη εταιρική διακυβέρνηση και είναι σε πολύ καλύτερη θέση να συνεχίσουν να πιάνουν αυτούς τους στόχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!