Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Το ηλεκτρικό Mini στην «Πράσινη Κόλαση»
[News]: Το ηλεκτρικό Mini στην «Πράσινη Κόλαση»

[News]: Το ηλεκτρικό Mini στην «Πράσινη Κόλαση»

Ολοκληρώνει τα 20,8 χιλιόμετρα χωρίς χρήση φρένων

Το North Loop του Nürburgring, 20,8 χιλιόμετρα που έχουν περάσει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ονομάστηκε κάποτε «Πράσινη Κόλαση» (“Green Hell”) από τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Jackie Stewart.

Σήμερα, 43 χρόνια αφότου πραγματοποιήθηκε εκεί ο τελευταίος αγώνας Grand Prix για αυτοκίνητα, παραμένει ο τόπος διεξαγωγής των πιο απαιτητικών δοκιμών αντοχής. Κάθε νέο μοντέλο Mini πρέπει να δοκιμάζεται για τις επιδόσεις του σε αυτή την εξαιρετικά απαιτητική πίστα που βρίσκεται στην οροσειρά Eifel. Το θρυλικό σιρκουί είναι ο πλέον κατάλληλος τόπος δοκιμών για το νέο ηλεκτρικό Cooper SE. Εκεί δοκιμάζονται οι ικανότητες του αυτοκινήτου, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με εντελώς νέες προκλήσεις. Ωστόσο, αντί να κυνηγά ένα ρεκόρ γύρου, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα του Βρετανού κατασκευαστή αυτοκινήτων πρέπει να καταρρίψει ρεκόρ τελείως διαφορετικού τύπου. Η μέγιστη απόδοση και ένα υψηλό επίπεδο ευαισθησίας στο δεξί πόδι είναι απαραίτητα για να μπορέσει το Cooper SE να ανταπεξέλθει στην πρόκληση της «Πράσινης Κόλασης» σε Green Mode, χωρίς ο οδηγός να αγγίξει το πεντάλ φρένου.

Το Cooper SE είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο του BMW Group στο οποίο ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει ο ίδιος το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας και την αντίστοιχη επιβράδυνση. Ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα (mode) ο ηλεκτροκινητήρας επιστρέφει περισσότερη ή λιγότερη ενέργεια στη μπαταρία υψηλής τάσης, μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το πεντάλ. Η πέδηση που σχετίζεται με τη λειτουργία της γεννήτριας μέσω του ηλεκτροκινητήρα είναι αντίστοιχα υψηλή ή χαμηλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!