Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Οικονομική στήριξη από την ΕΕ για τις λιγνιτικές περιοχές ζητά ο Χατζηδάκης
[News]: Οικονομική στήριξη από την ΕΕ για τις λιγνιτικές περιοχές ζητά ο Χατζηδάκης

[News]: Οικονομική στήριξη από την ΕΕ για τις λιγνιτικές περιοχές ζητά ο Χατζηδάκης

Οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις περιοχές που επηρεάζονται από την κατάργηση της λιγνιτικής παραγωγής, ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης , κατά την παρέμβασή του σήμερα στο Συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

«Η χώρα μας θα πετύχει απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2023, καθώς μόνο μία λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ θα μείνει ανοιχτή έως το 2028 και γι’ αυτό το λόγο η Ελλάδα πρέπει να ανταμειφθεί από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της ΕΕ», τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αποφασισμένη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης, όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal), που πρόσφατα παρουσίασε η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, όπως ανέφερε ο υπουργός, είναι:

1. H πλήρης απολιγνιτοποίηση της χώρας ουσιαστικά μέχρι το 2023 (πολύ νωρίτερα από τον τεθέντα ευρωπαϊκό στόχο), με δεδομένη τη διασφάλιση πως θα είναι μία δίκαιη μετάβαση για τις περιοχές που επηρεάζονται. Μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές που παράγουν λιγνίτη με μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από το Ταμείο Δίκαιας Μετάβασης της ΕΕ, με δεδομένο ότι αυτές οι περιοχές προσαρμόζονται γρηγορότερα στο στόχο της μετάβασης στη μετά άνθρακα εποχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!