Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δε διεκδικεί καμία εξουσία, καμία δύναμη
[News]: Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δε διεκδικεί καμία εξουσία, καμία δύναμη

[News]: Ιερώνυμος: Η Εκκλησία δε διεκδικεί καμία εξουσία, καμία δύναμη

“Αυτό που ζητούμε και θέλουμε είναι ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα να προσφέρουμε και όχι να παίρνουμε”, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος

Την ανάγκη συμπόρευσης, ενότητας και συνεργασίας της Εκκλησίας με τους όλους τους θεσμούς και φορείς της Πολιτείας επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλαδας (ΚΕΔΕ).
«Κοιτάμε το τώρα και πώς θα πορευθούμε στο αύριο. Με εγωισμούς, με διαιρέσεις, με μικρότητες, ή με ενότητα, συνεργασία και σύμπλευση; Η Εκκλησία είναι σταθερά προσηλωμένη στην ενότητα και συνεργασία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία βλέπει τον άνθρωπο, και με αυτό το βλέμμα απευθύνεται σε κάθε θεσμό, σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, σε κάθε πρόσωπο, σε όλους ανεξαιρέτως και ζητά σύγκλιση, συνεργασία, συνοδοιπορία, συναντίληψη. Η ιστορία και η εμπειρία καθενός από εμάς έχει αποδείξει ότι η συμπόρευση και η συνεργασία φέρνει ωφέλιμα αποτελέσματα, οικοδομεί κλίμα εμπιστοσύνης, ενότητας και συμβάλλει στην πρόοδο».
Απευθυνόμενος σε όσους «εσφαλμένα νομίζουν ότι η Εκκλησία διεκδικεί για τον εαυτό της μερίδιο εξουσίας, νομοθετικής, εκτελεστικής ή δικαστικής», διευκρίνισε: «Η Εκκλησία δε διεκδικεί καμιά εξουσία και καμιά δύναμη. Η δύναμή της είναι η θυσιαστική της αγάπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!