Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: «Ειδική περίπτωση η Ελλάδα που μπορεί να γίνει success story»
[News]: «Ειδική περίπτωση η Ελλάδα που μπορεί να γίνει success story»

[News]: «Ειδική περίπτωση η Ελλάδα που μπορεί να γίνει success story»

Μετά την πιο πρόσφατη εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ, ο ESM έχει εκταμιεύσει συνολικά πάνω από 39 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Για «ειδική περίπτωση» κάνει λόγο ο Κλάους Ρέγκλινγικ με άθρο του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων όμως ο κύριος Ρέγκλινγκ τονίζει ότι μπορεί να αποτελέσει το πρόγραμμα διάσωσης ένα success story. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιλέγει μέσω της γερμανικής εφημερίδας να απαντήσει σε όσους λένε ότι δεν έχει γίνει τίποτα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι προσβολή για τον ελληνικό λαό, που υπέφερε μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα ήταν αδιανόητες σε άλλες χώρες».

«Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση», τόνισε ο επικεφαλής του ESM. Όπως ανέφερε, η χώρα είχε τα μεγαλύτερα προβλήματα και την πιο αδύναμη διοίκηση. Για αυτό το λόγο συνεχίζονται οι προσπάθειες σταθεροποίησης, ακόμη και κατά την έβδομη χρονιά του προγράμματος.

Μετά την πιο πρόσφατη εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ, ο ESM έχει εκταμιεύσει συνολικά πάνω από 39 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από την αρχή του προγράμματος το 2015. Σε συνδυασμό, οι δύο μηχανισμοί κρίσης έχουν εκδώσει έκτακτα δάνεια άνω των 181 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ανέφερε ο Ρέγκλινγκ. Ο ESM και ο EFSF έχουν περίπου το 51% του ελληνικού, δημόσιου χρέους, ενώ το πρόγραμμα του ESM θα συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!