Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Είχαν στήσει εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων στα Οινόφυτα
[News]: Είχαν στήσει εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων στα Οινόφυτα

[News]: Είχαν στήσει εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων στα Οινόφυτα

Η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο από δασμούς και φόρους ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ

Νέο σημαντικό πλήγμα στην παραγωγή και διάθεση λαθραίων προϊόντων καπνού κατάφερε το ΣΔΟΕ, με τον εντοπισμό παράνομου εργοστασίου παραγωγής καπνικών προιόντων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής εντόπισαν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή Οινοφύτων , εντός του οποίου λειτουργούσε παράνομο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων καπνού. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

- 52.380 τεμάχια συσκευασίες καπνού των 50 gr, έτοιμων προς πώληση και άμεση κατανάλωση, με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιριών καπνού.

- 500.000 τεμάχια άδειων φακέλων καπνού με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιριών καπνού, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη συσκευασία καπνού.

- 450 κιλά επεξεργασμένου χύμα καπνού, έτοιμου προς συσκευασία.

- 550 κιλά φύλλα ακατέργαστου καπνού.

- Δύο φορτηγά αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

- Όλος ο εξειδικευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και τυποποίησης καπνού, περονοφόρα μηχανήματα και μεγάλος αριθμός λοιπών υλικών συσκευασίας.

Επιπλέον, στους χώρους βρέθηκαν δύο άτομα αλλοδαπής καταγωγής, που δήλωσαν φύλακες του παράνομου εργοστασίου, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Θηβών. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, για εξερεύνηση του χώρου, εντοπισμό δαχτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και τη λήψη βιολογικού υλικού.

Στο πλαίσιο των ελεγκτικών ενεργειών συντάχθηκε αίτημα προς τις καπνοβιομηχανίες, δικαιούχους των εμπορικών σημάτων που βρέθηκαν στις συσκευασίες καπνού, προκειμένου να παρέχουν εκθέσεις–πραγματογνωμοσύνες αναφορικά με την παραποίηση ή μη των καπνικών προϊόντων και των φακέλων (συσκευασιών).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!