Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Γιόγκα, μπίρα, ρούμπα και… Μωμόγεροι στη νέα λίστα της Unesco
[News]: Γιόγκα, μπίρα, ρούμπα και… Μωμόγεροι στη νέα λίστα της Unesco

[News]: Γιόγκα, μπίρα, ρούμπα και… Μωμόγεροι στη νέα λίστα της Unesco


Πέντε νέα, άυλα πολιτιστικά προϊόντα  προσέθεσε η  Unesco στην σχετική λίστα της «’υλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας». 

Βασικός λόγος δημιουργίας της σχετικής κατηγορίας με τις «’υλες πολιτιστικές κληρονομιάς της ανθρωπότητας» είναι κυρίως η προστασίας κι η ευαισθητοποίηση γύρω από αυτές και κάποιες φορές και η στήριξή τους με κονδύλια.

Η γιόγκα 

Η γιόγκα, η οποία γεννήθηκε στην Ινδία και έγινε δημοφιλής σ’ ολόκληρο τον κόσμο, περιελήφθη σήμερα στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Η φιλοσοφία πίσω από την αρχαία πρακτική της γιόγκα στην Ινδία επηρέασε πολυάριθμες πλευρές της ινδικής κοινωνίας», επισημαίνει σε ανακοίνωση ο οργανισμός του ΟΗΕ για την επιστήμη και τον πολιτισμό.

Γιόγκα κάνουν άνθρωποι «κάθε ηλικίας, χωρίς διάκριση φύλου, τάξης ή θρησκείας» και η πρακτική αυτή «συνδυάζει στάσεις, στοχασμό, ελεγχόμενη αναπνοή, απαγγελία λέξεων και άλλες τεχνικές που έχουν στόχο να αναπτύξουν το άτομο, να ανακουφίσουν τους πόνους και να επιτρέψουν μια κατάσταση απελευθέρωσης», συνοψίζει η UNESCO. 

Η βελγική μπύρα 

Η επιτροπή για τη διατήρηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας ενέταξε στον κατάλογο και τη βελγική μπύρα –  σήμα κατατεθέν της κεντροευρωπαϊκής χώρας εδώ και αιώνες και μέσο έκφρασης και τρόπο ζωής για τους Βέλγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!