Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Γιατί ο ιδιοκτήτης της Nike προσλάμβανε αποκλειστικά δικηγόρους και λογιστές
[News]: Γιατί ο ιδιοκτήτης της Nike προσλάμβανε αποκλειστικά δικηγόρους και λογιστές

[News]: Γιατί ο ιδιοκτήτης της Nike προσλάμβανε αποκλειστικά δικηγόρους και λογιστές

Τις πρώτες μέρες που λειτουργούσε η εταιρεία

Η Nike είναι μια εταιρία σύμβολο της χαλαρότητας και του cool εδώ και δεκαετίες, στις αρχές της ωστόσο τα πράγματα ήταν κομματάκι διαφορετικά.

Πριν καν φτιάξει τα πρώτα του ρούχα, ο συνιδρυτής της Nike, Phil Knight, περιβαλλόταν από δικηγόρους και λογιστές και όχι από μοδάτους πιτσιρικάδες και καλοντυμένους σχεδιαστές.

«Είχα την τάση να προσλαμβάνω τίποτα άλλο από λογιστές. Και δικηγόρους», γράφει χαρακτηριστικά στα απομνημονεύματά του («Shoe Dog») που εκδόθηκαν το 2016. Και δεν ήταν γιατί είχε κόλλημα με τα συγκεκριμένα επαγγέλματα, δεν ήξερε απλώς πού αλλού να κοιτάξει για ταλέντα!

«Δεν υπήρχε σχολείο παπουτσιών, δεν είχαμε Πανεπιστήμιο Αθλητικών Ειδών για να βρεις κόσμο», θυμάται να λέει στον Del Hayes, έναν από τους πρώτους υπαλλήλους της Nike εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Ο Knight έψαχνε να βρει ανθρώπους με «κοφτερό μυαλό» και υπέθετε ότι αυτοί θα ήταν λογιστές. Ή δικηγόροι.

«Αυτή ήταν η προτεραιότητά μας και οι λογιστές και οι δικηγόροι είχαν αποδείξει τουλάχιστον ότι μπορούσαν να τα καταφέρουν σε έναν δύσκολο τομέα. Είχαν περάσει ένα μεγάλο τεστ», γράφει στο βιβλίο του, «οι περισσότεροι επιδείκνυαν εξάλλου βασικές ικανότητες. Όταν έπαιρνες έναν λογιστή, ήξερες ότι θα μπορούσε να λογαριάζει. Όταν έπαιρνες δικηγόρο, ήξερες πως θα μπορούσε να μιλά».

Πώς να προσλάβει εξάλλου ανθρώπους από άλλους κλάδους, όπως έναν ειδικό στο μάρκετινγκ, ας πούμε; «Τι ήξερες γι’ αυτόν; Τίποτα. Δεν μπορούσες να προβλέψεις τι θα ήταν σε θέση να κάνει, αν θα μπορούσε να κάνει κάτι», εξηγεί ο Knight.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!