Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ο φιλόδοξος δικηγόρος που ίδρυσε την πρώτη ελληνική φανελοποιία
[News]: Ο φιλόδοξος δικηγόρος που ίδρυσε την πρώτη ελληνική φανελοποιία

[News]: Ο φιλόδοξος δικηγόρος που ίδρυσε την πρώτη ελληνική φανελοποιία

H «ελληνικής καταγωγής» PALCO συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής

Η πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917, σημάδεψε την ιστορία της πόλης και άλλαξε τη φυσιογνωμία της. Οι Μπολσεβίκοι, λίγο πιο βόρεια και ανατολικά, επαναστατούν στη Ρωσία και σε ένα ταπεινό μέρος της Ελλάδας, ένας δικηγόρος κάνει ίσως τη δική του επανάσταση. Εκείνη την εμβληματική χρονιά έμελλε ένας φιλόδοξος νεαρός να ιδρύσει στην Αθήνα, μια από τις πρώτες φανελοποιίες στην Ελλάδα.

Το όνομά του, Ανδρέας Παλαιολόγος. Η εταιρεία του πολύ γρήγορα αναπτύσσεται, ξεχωρίζει και γίνεται έργο ζωής, αποκτώντας την επωνυμία PALCO. Μέσα σε λίγα χρόνια τα εσώρουχα Palco γίνονται συνώνυμα της άφθαστης ποιότητας και κατακτούν την πρώτη θέση στην αγορά. Με την πάροδο των ετών, η εταιρία άλλαξε έδρα και ιδιοκτησιακό καθεστώς αναπνέοντας πλέον ελβετικό αέρα. Η Palco γιόρτασε τα εκατό της χρόνια, κόβοντας τούρτα στο κτίριο της οδού Chemin de Gravernay 16, 1030 στη Λωζάνη εκεί όπου διατηρεί την έδρα της η Horizon Capital Management S.A., της εταιρίας που κατέχει το 100% της Palco.

Πρωτιά, επενδύσεις και… σλιπ

Θα μπορούσαμε να πάρουμε την ιστορία (σχεδόν) από την αρχή, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν βιογραφικά στοιχεία για τη ζωή του Ανδρέα Παλαιολόγου αλλά αναμφίβολα θα ήταν ένας αρκετά φιλόδοξος νέος, με όραμα και μεράκι που ήταν αρκετά μπροστά για την εποχή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!