Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Φίλης: Με ψήφισαν γιατί θέλουν διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας
[News]: Φίλης: Με ψήφισαν γιατί θέλουν διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

[News]: Φίλης: Με ψήφισαν γιατί θέλουν διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

Η κυβέρνηση δεν έχει υποχωρήσει στο θέμα των Θρησκευτικών, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Παιδείας

Ως ψήφο του κόσμου της Αριστεράς υπέρ του διαχωρισμού Κράτους Εκκλησίας θεωρεί τα υψηλά ποσοστά με τα οποία εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM», ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως «πρώτα-πρώτα δεν θέλουμε κόντρα, και δεν είναι κόντρα, με την Εκκλησία. Είναι διατύπωση διαφορετικών απόψεων στη βάση γνωστών, προγραμματικών θέσεων δικών μας και στη βάση γνωστών θέσεων της Εκκλησίας. Δεν έγινε γι αυτό τον λόγο κάποια αντιπαράθεση και πιστεύω ούτε από τη μεριά της Εκκλησίας έχει κάποιο τέτοιο χαρακτήρα η διατύπωση».
Συμπλήρωσε επίσης: «Είναι σίγουρο ότι ο κόσμος της Αριστεράς έχει επί χρόνια γαλουχηθεί και πολιτικά πειστεί ότι πρέπει να γίνουν βήματα σε αυτό που ονομάζεται διαχωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος. Αυτό είναι γνωστό, είναι προγραμματική θέση της Αριστεράς κι εδώ και στην Ευρώπη και παντού, όπου έχει ανέβει αριστερό κόμμα, έχει προωθήσει βήματα. Πρέπει να διευκρινίσουμε τι εννοούμε, ποιοι είναι οι ρόλοι εκατέρωθεν, καμία αντίρρηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!